Als Pérez Miami wint, is hij een titelkandidaat: 'Niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen!' Formule 1
Formule 1

Als Pérez Miami wint, is hij een titelkandidaat: 'Niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen!'

Als Pérez Miami wint, is hij een titelkandidaat: 'Niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen!'

Jenson Button vindt dat als Sergio Perez in Miami Max Verstappen verslaat, hij als een echte titelkandidaat moet worden beschouwd, en dat is niet iets wat hij ooit had gedacht te zeggen. Volgens de Brit heeft Pérez zich van zijn beste kant laten zien in Bakoe en als hij dat voortzet in Miami, kan hij de leider in het kampioenschap worden. Of dat echt gaat gebeuren weet Button nog niet, want de consistentie laat de Mexicaan vaak in de steek.

Na vier races in dit seizoen staat Pérez gelijk met regerend wereldkampioen Verstappen wat betreft Grand Prix-overwinningen, de Red Bull-coureurs hebben er elk twee gewonnen. Het is echter de Nederlander die zes punten voor ligt in het klassement, waarbij het grootste deel van Pérez' achterstand te wijten is aan de nachtmerrie van zijn Australische Grand Prix, waar een fout in de kwalificatie leidde tot een start in de pitstraat, waaruit hij slechts kon herstellen tot P5.

De Mexicaanse coureur had in Bakoe geluk, zoals Christian Horner het uitdrukte, met de timing van de safetycar, waardoor hij een gratis pitstop kon maken, terwijl Verstappen naar P3 werd verwezen en terug moest vechten tegen Charles Leclerc. Maar Perez heeft weliswaar twee overwinningen op zijn naam staan, maar één ding heeft hij nog nooit gedaan, en dat is back-to-back overwinningen behalen waarbij de consistentie hem in de steek liet.

'Ik ben echt onder de indruk van Sergio', vertelt de enkelvoudig wereldkampioen bij Sky Sports F1. 'Hij deed het heel goed in het weekend in Bakoe. Back-to-back zeges, als je het zo wilt noemen, met de sprintrace en het hoofdevenement. Dat zal hem veel vertrouwen geven', gaat Button verder. 'We hebben hem in een heel seizoen nog niet zo competitief gezien als Max. Hij is er elk weekend mee bezig. Lewis (Hamilton, red.) is er elk weekend mee bezig, al is dat dit jaar misschien niet zo met de auto. Dat is de manier waarop ze racen en daarom zijn ze zo moeilijk te verslaan gedurende een seizoen.'

'Consistentie ontbreekt bij Pérez'

De reden waarom het Pérez eerder nog niet is gelukt om Verstappen te verslaan is het uitblijven van consistente resultaten. 'Consistentie is waar het Sergio aan ontbreekt. Maar als hij het kan in Miami - ook een soort straatrace - denk ik dat hij een kans heeft om te vechten voor het kampioenschap. En ik had niet gedacht dat ik dat zou zeggen, echt niet', lacht Button. 'Het is goed voor de sport. Red Bull is momenteel in het voordeel en we hebben het nodig dat ze allebei vechten. Het draagt bij aan de titelstrijd, dus: kom op, Checo!'

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws