Verstappen kijkt verder vooruit: 'Dat is het grote doel voor de toekomst' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen kijkt verder vooruit: 'Dat is het grote doel voor de toekomst'

Verstappen kijkt verder vooruit: 'Dat is het grote doel voor de toekomst'

Afgelopen week maakte Red Bull Racing bekend dat het contract met de legendarische ontwerper Adrian Newey verlengd is. Wereldkampioen Max Verstappen is blij om het nieuws te horen en geeft in gesprek met Motorsport.com aan dat hij hoopt het huidige team zoveel mogelijk bij elkaar te houden, nu Red Bull de laatste jaren alsmaar beter gaat presteren en het 2023-seizoen dominant van start is gegaan.

Verstappen bezit zelf het langste contract van alle actieve coureurs en ligt tot en met het einde van 2028 vast bij de constructeurskampioen. Teambaas Christiaan Horner tekende net als Verstappen een contractverlenging nadat de Nederlander in 2021 de wereldtitel pakte. Horner is inmiddels de langstzittende teambaas in de Formule 1, maar de in 2005 aangestelde Brit is nog altijd pas 49 jaar en dus in staat om het team nog langere tijd te leiden. Horner ligt bij Red Bull vast tot 2026.

Met de contractverlenging van Newey lijkt nu het ene na het andere kopstuk een langere toekomst bij Red Bull op papier te zetten. De contractduur is in het geval van Newey niet bekendgemaakt, maar Newey heeft zelf aangegeven dat hij uitkijkt naar het reglement dat in 2026 geïntroduceerd wordt in de Formule 1, en lijkt dus ook in te spelen op een langdurig contract. Red Bull is daarnaast bezig met het ontwikkelen van haar eigen krachtbron.

Verstappen blij met het nieuws

Newey is de succesvolste ontwerper in de geschiedenis van de Formule 1, en heeft ook in RB19 weer de basis gelegd voor een topauto. Verstappen is logischerwijs dus ook blij met de contractverlenging van Newey. 'Ik ben natuurlijk erg blij dat Adrian (Newey, red.) bij ons blijft, maar dat geldt eigenlijk voor iedereen in het team. Als je het goed doet, zoals wij nu doen, dan wil je de hele groep graag bij elkaar houden. Dat is natuurlijk ook ons grote doel voor de toekomst.'

Een mogelijke uitdaging hierbij is het budgetplafond. De coureurs en de drie bestbetaalde werknemers worden niet meegenomen onder het budgetplafond en kunnen dus voorzien worden van een goed salaris, iets wat lastiger is bij werknemers wier salaris wel meetelt voor de budgetlimiet. Afgelopen week is er dan ook al veelvuldig gesproken over personeel dat mogelijk de overstap zou maken naar Ferrari. Volgens de laatste berichten hebben ook technisch directeur Pierre Waché en aerodynamicus Enrico Balbo er voorlopig voor gekozen om Red Bull trouw te blijven.

Mocht Verstappen binnen Red Bull in een competitieve omgeving blijven in de komende periode, kan dat mogelijk ook tot een langer verblijf in de sport leiden. De Nederlander geeft echter aan dat het nieuwe contract van Newey voorlopig geen invloed heeft. 'Nou ja, tot en met 2028 niet, want voor die periode heb ik sowieso nog een contract.' Het valt voor de Nederlander in ieder geval te hopen dat het huidige sterrenensemble in die tijd sterk blijft presteren, om Verstappen in ieder geval nog zes kansen te bieden op wereldtitels, waarmee hij in theorie nog tijdens zijn huidige contract alle grote records in de Formule 1 zou kunnen verbreken.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws