AMuS: 'Red Bull had exact dezelfde problemen die Mercedes vrijdag had' Formule 1
Formule 1

AMuS: 'Red Bull had exact dezelfde problemen die Mercedes vrijdag had'

AMuS: 'Red Bull had exact dezelfde problemen die Mercedes vrijdag had'

Red Bull Racing kampte tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Mexico met het op temperatuur krijgen van de banden. Dat blijkt uit een analyse van Auto, Motor und Sport. Waar de Oostenrijkse renstal tijdens de vrije trainingen nog heerste, moet men nu genoegen nemen met een tweede startrijd. De pole gaat naar Valtteri Bottas, die teamgenoot Lewis Hamilton te snel af was.

'Ik denk dat we in de out-lap niet de juiste temperatuur kregen en mijn eerste run was echt dramatisch slecht', zei Verstappen direct na de kwalificatie al en die lezing klopt volgens AMuS. Mercedes kampte op de vrijdag met het op de juiste temperatuur krijgen van het rubber en tijdens de kwalificatie waren de rollen juist omgedraaid. 'Het was voor Mercedes hetzelfde liedje: te weinig downforce in snelle bochten en te warme banden in het langzame stadiongedeelte. Op de zaterdag waren de rollen omgedraaid.'

Het was dan ook geen wonder of bluf dat Mercedes tegen het einde van de kwalificatie boven kwam drijven. 'Red Bull had exact dezelfde bandenprobleem als Mercedes op de vrijdag.' Helmut Marko legt uit wat er misging. 'Aan het begin van de ronde waren de banden te koud en aan het einde juist te heet.'

Voorzichtig zijn was sleutel in Mexico

Dus gaat men bij Red Bull onderzoeken waar het misging met het opwarmen. AMuS doet een suggestie: 'Bottas en Hamilton waren voorzichtiger in hun opwarmrondes in Q3 zodat ze niet gestoord konden worden. Mercedes liet haar coureurs steeds als laatste aansluiten voor de beslissende runs.' Red Bull liet haar coureurs juist in het verkeer rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws