Verstappen houdt het hoofd koel in Mexico: 'Ik ben hier wel eens bozer geweest' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen houdt het hoofd koel in Mexico: 'Ik ben hier wel eens bozer geweest'

Verstappen houdt het hoofd koel in Mexico: 'Ik ben hier wel eens bozer geweest'

Max Verstappen schiet niet in de stress nu hij vanaf P3 start aan de Grand Prix van Mexico. Red Bull Racing viel gedurende de kwalificatie tegen en de front row lockout die toch wel een beetje verwacht werd, kwam er niet. Verstappen legt uit wat er gebeurd is en dat hij vanwege het kwalificatie-incident van 2019 in Mexico sneller van zijn gas ging dan dat hij doorgaans zou doen. Red Bull had het op de zaterdag niet op een rijtje.

'Ik ben hier wel eens bozer geweest, dat klopt. Derde starten is geen drama, het is een lange run richting de eerste bocht. Ik raak nu niet in paniek omdat we derde staan', zo opent de Nederlander, die zijn verhaal doet bij De Telegraaf. De aanloop naar de eerste bocht is lang, wat betekent dat Verstappen wellicht van een slipstream kan profiteren en in de eerste bocht posities goed kan maken.

Verstappen merkte dat de laatste sessie van de kwalificatie er met de Red Bull iets bijzonders aan de hand was. 'In Q3 had ik totaal geen grip meer met de banden. Ik kon de bochten niet meer op de juiste manier aanvallen', geeft hij aan. Zo gleed hij voornamelijk door de bochten, wat duidelijk te zien was in een momentje dat hij kende in zijn eerste snelle ronde van Q3. Daarna ging het beter. Poleposition zat er volgens de Limburger dan ook nog wel in.

Flashbacks naar kwalificatie-incident in 2019

Het is niet de eerste keer dat Verstappen een poleposition die hem eigenlijk toebehoorde uit handen moet geven in Mexico-Stad. In 2019 wist het Red Bull-talent zijn auto op de voorste startrij te plaatsen, maar werd deze plaats hem afgenomen middels een gridstraf. Hij was niet voldoende van zijn gas gegaan toen Valtteri Bottas in de laatste bocht zijn Mercedes in de muur parkeerde. Daar dacht hij in de cockpit aan, blijkt nu.

'Tegenwoordig moet je van je gas af als er een gele vlag komt. Daar heb ik hier al gezeik mee gehad, dus dat deed ik. Toen zag ik ze opeens samen van het stof wegrijden', vervolgt Verstappen, die het heeft over de van de baan geschoten Yuki Tsunoda en Sergio Pérez. Hij wilde niet het risico lopen dat hem nogmaals een gridstraf gegeven werd vanwege het negeren van vlaggen.

Red Bull niet goed genoeg

In zijn eindvonnis is Verstappen zeer duidelijk: het was gewoon niet goed genoeg op de zaterdag. De balans was volgens de coureur niet oké, wat vooral teweeggebracht werd door problemen met het opwarmen van de banden. Het was dan ook niet Mercedes dat plots te snel was, maar vooral Red Bull dat tijd liet liggen. 'Als je het niet voor elkaar hebt, dan sta je erachter. Dat was vandaag het geval.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws