Update | Pirelli komt met officiële voorspelling voor racestrategieën: één-stopper lonkt Formule 1
Formule 1

Update | Pirelli komt met officiële voorspelling voor racestrategieën: één-stopper lonkt

Update | Pirelli komt met officiële voorspelling voor racestrategieën: één-stopper lonkt

Mario Isola heeft aangegeven dat een éénstopper de verwachte snelste strategie wordt. Diverse variabelen zorgen ervoor dat een tweede stop voor de meeste teams niet gewenst is, terwijl de chef van Pirelli ook nog eens denkt dat in de laatste ronden van de race de zachte band gebruikt kan worden. Na de kwalificatie trekt hij deze conclusie.

'Praktisch alle coureurs poogden een Q2-run op de mediumband om zo de optimale race-strategie te kunnen hanteren op zondag. De beste strategie zal dan ook ongetwijfeld een medium-hard-éénstopper worden', zo luidt de voorspelling van de Pirelli-topman. Het is dit jaar iets warmer op het circuit dan voorheen, maar de slijtage zal niet dusdanig hoog liggen dat een stop met twee races sneller is.

Zachte band in slotfase in Mexico?

Waarom moet men in theorie niet voor die tweede stop gaan? Vooral vanwege de lay-out van het circuit, benadrukt Isola: 'Het tijdsverlies in de pitstraat is namelijk significant, terwijl het ook nog eens knap lastig is om in te halen. Deze optie biedt echter wel veel flexibiliteit rondom de strategie.'

'Toen er meer rubber op het circuit kwam te liggen, bleek de zachte band namelijk uitstekend te presteren. Dat zou een rol kunnen spelen in de slotfase van de Grand Prix', concludeert hij in een persbericht van Pirelli. Aan het einde van de race zijn er daarnaast altijd coureurs die een poging doen voor de snelste raceronde. Ook daar zal de zachte band voor gebruikt kunnen worden.

Update 16:00u (07/11) | Pirelli komt met officiële voorspelling voor racestrategieën 

Traditiegetrouw is Pirelli vlak voor de race in Mexico met de laatste updates gekomen wat betreft hun voorspellingen voor de racestrategieën. De Italiaanse bandenleverancier van de Formule 1 verwacht dat de teams slechts één pitstop zullen maken, waarbij de coureurs gebruik zullen maken van de medium en harde band.

Ook laat Pirelli weten dat een combinatie met de harde en zachte band mogelijk is, al lijkt die optie langzamer. Tot slot geeft men een weergave van de mogelijke optie voor een twee-stopper, maar die is volgens Pirelli onder normale omstandigheden een stuk minder snel dan de één-stopper.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws