Sainz weet dat het in 2023 beter moet: 'Hoop weer de constante Carlos van 2021 te zijn' Formule 1
Formule 1

Sainz weet dat het in 2023 beter moet: 'Hoop weer de constante Carlos van 2021 te zijn'

Sainz weet dat het in 2023 beter moet: 'Hoop weer de constante Carlos van 2021 te zijn'

Carlos Sainz hoopt komend seizoen weer de constante factor te zijn die hij ook in 2021 was. De Spanjaard boekte dit jaar in Groot-Brittannië weliswaar zijn eerste Grand Prix-zege in de Formule 1, maar de Ferrari-coureur haalde ook maar liefst zes keer de finish niet. De 28-jarige coureur uit Madrid wil daar in 2023 verandering in brengen.

Sainz kende een stroeve start van het seizoen. Waar teamgenoot Charles Leclerc na vier wedstrijden al twee overwinningen op zak had, zag de Spanjaard juist twee keer de finishvlag niet. Later in het seizoen ging het beter, al bleef de tegenslag hem soms achtervolgen. 'Aan het begin had ik twee opeenvolgende uitvalbeurten in Melbourne en Imola', begint hij tegenover Motorsport.com. 'Aan het einde van het seizoen reed ik goed, maar had ik een ongeluk in Austin. De auto was toen ook niet meer goed genoeg om te winnen. Ik had dit jaar hoogte- en dieptepunten. Hopelijk heb ik volgend jaar een constanter seizoen.'

'De vele uitvalbeurten kostten ons de kans op de titel'

Sainz haalde in 2022 samen met Alfa Romeo-coureurs Valtteri Bottas en Guanyu Zhou het vaakst de eindstreep niet. Het heeft de Ferrari-man veel punten gekost en dit moet volgens hem beter als hij in de toekomst wereldkampioen wil worden. 'Met de zes of zeven uitvalbeurten die we hadden, verloren we veel punten die ons het WK kostten. Het is overigens ook waar dat Verstappen en Red Bull sterker waren. Ik denk dat ik kan vechten voor het kampioenschap als ik van die lessen leer en weer de constante Carlos van 2021 wordt, die volgens mij alle races is gefinisht.'

De Spanjaard kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. Hij voelde dat een wereldtitel dichtbij was, maar tegelijkertijd weet hij ook dat alles mee moet zitten. 'Dit jaar was de eerste keer dat ik echt een competitieve auto had en ik heb er een hoop van geleerd. Het niveau is enorm hoog in de Formule 1. Ik probeer er altijd alles uit te halen, maar dan moet de situatie zich ook nog voordoen om over een van de beste auto’s te beschikken en daar dan vervolgens van te profiteren', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws