Andretti boekt vooruitgang in poging tot Formule 1-intrede in 2024 Formule 1
Formule 1

Andretti boekt vooruitgang in poging tot Formule 1-intrede in 2024

Andretti boekt vooruitgang in poging tot Formule 1-intrede in 2024

Andretti Autosport heeft de afgelopen maanden vooruitgang gemaakt met zijn poging om in te stappen in de Formule 1, vertelt eigenaar Michael Andretti aan The Race. Hoewel de sport niet per se zit te wachten op een nieuw team, blijft de Amerikaanse renstal wel hard werken aan een intrede in 2024. Volgens Andretti ziet het vooruitzicht er weer iets beter uit.

'We maken nog altijd vooruitgang', legt de teameigenaar uit over de mogelijke intrede in 2024. 'We werken nog steeds hard. Ik denk dat we behoorlijk goede vooruitgang hebben geboekt in de afgelopen paar maanden en we geven niet op.' Daarnaast zal volgende week, op een vooralsnog onbekende datum, de bouw van een nieuwe faciliteit in Indianapolis beginnen. Die moet in 2025 klaar zijn.

Het gaat om een nieuw hoofdkantoor dat in de buurt van het Indianapolis Metropolitan Airport gebouwd moet worden. Het kost ongeveer zo'n 200 miljoen dollar en moet goed zijn voor het creëren van vijfhonderd nieuwe banen. Naast het deels faciliteren van het Formule 1-team worden ook de projecten in de IndyCar en Extreme E er geplaatst.

Andretti nog onzeker over F1-deelname 2024

De faciliteiten voor de Formule 1 worden voornamelijk in Groot-Brittannië gebouwd. Voor de dagelijkse bezigheden met de koningsklasse zou het logistiek beter zijn om dat daar te doen in plaats van op de thuisbasis in de Verenigde Staten. Toch is het nog lang niet zeker dat Andretti in de Formule 1 stapt. CEO Stefano Domenicali is tevreden met het huidige aantal van tien teams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws