Andretti geeft advies aan de Formule 1: 'Doe het goed en wees niet te ambitieus' Formule 1
Formule 1

Andretti geeft advies aan de Formule 1: 'Doe het goed en wees niet te ambitieus'

Andretti geeft advies aan de Formule 1: 'Doe het goed en wees niet te ambitieus'

Mario Andretti vindt dat de Formule 1 niet te ambitieus moet worden. De voormalig coureur geeft aan dat de koningsklasse van de autosport momenteel een pittig schema heeft en dat men verstandige beslissingen moet nemen in de toekomst. De Italiaan ziet dat er enorm veel interesse in de Formule 1 is, maar benadrukt dat daar goed mee omgegaan moet worden om de bubbel niet te laten barsten. Wel is hij een voorstander van de stratencircuits.

De Formule 1 is de laatste jaren enorm gegroeid qua populariteit. De Netflix-serie Drive to Survive leidde tot een toestroom aan nieuwe fans en ook op sociale media groeit het bereik. Commercieel bevindt de raceklasse zich dan ook in zijn hoogtijdagen. Steeds meer steden en landen hebben inmiddels interesse om een Grand Prix te organiseren. Dit leidt tot een hectische racekalender waar we ook steeds meer stratencircuits zien.

Voormalig wereldkampioen Andretti gaf zijn mening over de stratencircuits tegenover PlanetF1. 'Er wordt daar een geweldige sfeer gecreëerd. Kijk naar de presentatie in Miami. Je kunt daar niets op aanmerken. Dat is een serieuze investering en zorgt voor een lange levensduur en duurzame toekomst. Kijk wat ze in Las Vegas uitgeven. Dat doen ze niet voor een eenmalig iets. Dit soort investeringen zijn er voor de toekomst. Er is iets speciaals aan stratencircuits. Je moet er uiteraard voorzichtig mee omgaan, maar er valt niets aan te merken op de huidige aanpak.'

'Doe het goed en wordt niet te ambitieus'

De groeiende racekalender leidt ook tot kritiek. Met de komst van de nieuwe Grands Prix wordt de werklast alleen maar hoger. Ook de onlogische indeling van de kalender stond ter discussie. De Italiaan heeft advies voor de Formule 1. 'Je moet het natuurlijk verstandig aanvliegen. Op dit moment is het nogal een pittig schema, omdat je heel wat continenten doorkruist. Je moet natuurlijk wel ambitieus zijn voor toekomst. Maar er is bizar veel interesse in F1. Men moet oppassen dat die bubbel niet barst. Doe het goed en wees niet te ambitieus', aldus Andretti.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws