Andretti schaart zich achter kritiek Verstappen: 'Plaats mezelf altijd in de schoenen van de coureur' Formule 1
Formule 1

Andretti schaart zich achter kritiek Verstappen: 'Plaats mezelf altijd in de schoenen van de coureur'

Andretti schaart zich achter kritiek Verstappen: 'Plaats mezelf altijd in de schoenen van de coureur'

Mario Andretti begrijpt dat Max Verstappen mogelijk stopt als de Formule 1 blijft experimenteren met verschillende formats. De coureur van Red Bull Racing heeft een contract tot en met 2028, maar hij heeft zich ook meermaals negatief uitgesproken over de sprintraceweekenden en de veranderende formats. Andretti is zelf ook geen fan van de sprintraceweekenden.

Verstappen overweegt namelijk om te stoppen als de Formule 1 telkens maar veranderingen blijft doorvoeren. De tweevoudig wereldkampioen is tevreden met het traditionele format en hij vindt eigenlijk ook dat er niet steeds meer races op de kalender moeten komen. 'Nou, ik denk dat hij het recht heeft om zichzelf uit te drukken', zegt Andretti bij PlanetF1. 'Ik vermoed dat ze iets proberen, maar ik plaats mezelf altijd in de schoenen van de coureur. Max wil gewoon uiten wat hij ervan vindt, en daar is niets mis mee.'

Andretti is zelf ook geen grote fan van het nieuwe format dat werd geïntroduceerd in Azerbeidzjan. De enkelvoudig wereldkampioen denkt dat het nog wat te wensen overlaat. 'Als ik een coureur was, zou ik zeggen dat het kwalificatieformat zoals we dat kennen fantastisch is. Een groot deel van de spanning in de Formule 1 zit in de spanning van de start, en om op zaterdag nog een start te hebben, ik weet het niet... het verzwakt gewoon het hoofdevenement, naar mijn mening.

Andretti: 'Je moet ook kijken naar het teamaspect'

Andretti ziet dat een spintraceweekend de druk op de teams verhoogt, omdat er meer kan sneuvelen dan tijdens een normaal weekend. Andretti weet dus niet helemaal zeker of de beoogde veranderingen wel goed zijn voor de sport en de medewerkers, zeker omdat er steeds meer races op de kalender komen. 'Op dit moment denk ik dat het een behoorlijk uitdagend schema is dat ze hebben, omdat je hier continenten doorkruist. Dus je moet kijken naar de teamaspecten van wat ze moeten doen om voorbereid te zijn op al deze evenementen', aldus de Amerikaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws