Ralf Schumacher ziet kansen voor zijn neef bij Mercedes: 'Stel dat Russell weer sneller is dan Hamilton' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher ziet kansen voor zijn neef bij Mercedes: 'Stel dat Russell weer sneller is dan Hamilton'

Ralf Schumacher ziet kansen voor zijn neef bij Mercedes: 'Stel dat Russell weer sneller is dan Hamilton'

Ralf Schumacher denkt dat zijn neefje, Mick Schumacher, in de toekomst een kans zou kunnen krijgen bij het team van Mercedes. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat Lewis Hamilton nog altijd een topcoureur is, maar dat hij afgelopen seizoen is verslagen door George Russell en al aardig op leeftijd is. De Duitser weet dan ook niet zeker hoelang de zevenvoudig wereldkampioen nog te vinden zal zijn in de Formule 1. Als het bij Mercedes niet lukt voor de jonge Schumacher, ziet zijn oom nog een andere kans.

Schumacher denkt dat zijn neefje een goede kans maakt om een stoeltje te veroveren bij Mercedes. De voormalig coureur denkt dat veel afhangt van aankomend seizoen. 'Stel dat Russell weer sneller is dan Hamilton. Wil hij dan wel doorgaan?', zegt Schumacher bij het Duitse Sport1. 'Dat zal spannend zijn. Maar Lewis heeft zo veel krediet bij Mercedes dat hij voor zichzelf kan beslissen. In ieder geval zal het geld geen rol spelen voor hem. Hij heeft meer dan genoeg daarvan. Wat bepalend zal zijn, is wie het beste bij de nieuwe auto past.'

Schumacher denkt dat één ding tegen Hamilton spreekt. 'Hamilton is nog steeds een absolute topcoureur, maar hij is niet meer de jongste. De leeftijd zal ook zijn tol gaan eisen.' Schumacher denkt dan ook dat er mogelijk snel een kans aandient voor zijn neefje. 'Toto Wolff heeft al gezegd dat Mick met zijn vaardigheden in een reguliere cockpit thuishoort. Ik denk dat er interessante mogelijkheden kunnen zijn in 2024. Mercedes heeft niet alleen zijn eigen team, maar ook partnerteams waar je invloed kunt uitoefenen.'

Ligt de toekomst van Schumacher bij Audi? 

In de toekomst zou er mogelijk nog een kans komen voor de jonge Schumacher. In 2026 maakt Audi namelijk zijn intrede in de Formule 1. Een Duitse coureur bij een Duitse renstal zal mogelijk wel de droom zijn van Audi en Schumacher ziet het ook voor zich dat een familielid voor het team zou gaan rijden. 'Audi zou zeker logisch zijn, voor zowel Mick als Audi', besluit de voormalig coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws