Arnoux gefascineerd door Sainz: 'Hamilton komt in 2025, maar we moeten eerst 2024 nog doorkomen' Formule 1
Formule 1

Arnoux gefascineerd door Sainz: 'Hamilton komt in 2025, maar we moeten eerst 2024 nog doorkomen'

Arnoux gefascineerd door Sainz: 'Hamilton komt in 2025, maar we moeten eerst 2024 nog doorkomen'

Voormalig Ferrari-coureur René Arnoux was teleurgesteld toen Lewis Hamiltons overstap naar Ferrari werd aangekondigd, maar was onder de indruk van de houding die Carlos Sainz aannam, die op dit moment geen zitje heeft voor het 2025-seizoen en daarna. Arnoux ziet dat Ferrari twee zeer getalenteerde coureurs in huis heeft, en het 2024-seizoen nog lang niet om is.

Sainz moet aan het einde van het 2024-seizoen plaatsmaken voor Hamilton, die voor de start van het huidige seizoen al heeft aangekondigd dat hij Mercedes zal verlaten. Het nieuws kwam nogal rauw op het dak van de Madrileen, die nu de gesprekken aan het voeren is om de dingen voor 2025 rond te krijgen. Naar verluidt is hij in gesprek met Mercedes, Aston Martin, Sauber (Audi), maar ook Red Bull Racing. 'Ik was teleurgesteld toen Hamilton deze winter zijn aankondiging deed, omdat ik altijd de positie van de coureurs inneem en ik dacht aan hoe Carlos zich zou kunnen voelen', zegt Arnoux in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Volgens de Fransman nam Sainz direct de juiste houding aan, en toont hij aan dat hij niet op wil geven. 'Hij is tenslotte een professional en heeft geen keus: alles geven is de enige manier waarop hij zich kan laten gelden en snel een nieuwe plek kan vinden bij een competitief team', vervolgt Arnoux. 'Dit seizoen begon met 'Hamilton naar Ferrari in 2025' en de hype eromheen, maar voordat dat gebeurt moeten we 2024 doorkomen', waarschuwt de voormalig Ferrari-coureur. In Australië liet Sainz die vechtersmentaliteit nogmaals zien. De Spanjaard won de race amper twee weken na de operatie aan een blindedarmontsteking.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

carlos sainz leclerc podium australie ferrari
Als Ferrari-liefhebber in hart en nieren genoot Arnoux van de prestaties van Leclerc en Sainz tijdens de GP van Australië. (Foto: Ferrari F1 Media)

Het is volgens Arnoux nog wat te voorbarig om te zeggen dat die race de hiërarchie heeft gewijzigd bij Ferrari. 'Nou, Charles kwam eerst', zegt de Fransman. 'Hij komt uit de Ferrari Academy. Maar Carlos doet alles goed, hij is vastberaden, dat zie je aan hem', vervolgt hij. 'We zijn nog niet eens op een kwart van het seizoen. Ze rijden allebei op een zeer, zeer hoog niveau. In de huidige tijd van de Formule 1 is de startgrid cruciaal, als Leclerc voorop had gestaan, had Sainz moeite gehad om hem bij te houden. Dus we zullen zien, elke race zal een ander verhaal zijn.' Een mooi, intern duel ziet Arnoux echter wel zitten. 'Ja, zoals bij McLaren. Ik zou er graag meer van zien.'

Lof voor Vasseur van Arnoux

Dat Ferrari het seizoen sterker is begonnen dan in 2023, komt naar het idee van de Fransman ook door landgenoot en teambaas Frédéric Vasseur. 'In korte tijd heeft hij het bestaande reglement optimaal benut', zegt Arnoux. 'Hij liet zien dat hij zijn personeel waardeert, en dat hij ze kan versterken. Langzaam maar zeker wint hij tienden op de baan. Ik zie vooral dat hij veel van de problemen oplost die hij tegenkwam', legt Arnoux uit.

'Als hij zo doorgaat, denk ik dat hij binnenkort nog meer overwinningen kan behalen, en als hij nog meer overwinningen behaalt, zie ik niet in waarom hij niet voor het kampioenschap zou moeten gaan.' Zo treedt Vasseur een klein beetje in de voetsporen van Jean Todt, een voormalige, Franse, teambaas van Ferrari. Is het een traditie dat Fransozen de problemen van Ferrari oplossen? 'Ik weet niet of het goed is, maar het is een traditie die ik leuk vind. In mijn carrière heb ik veel geluk gehad: ik heb nooit voor een Engels team gereden. Ik maak natuurlijk een grapje', knipoogt Arnoux.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws