Komatsu is klaar met de toevalstreffers: 'We mogen daar niet tevreden mee zijn' Formule 1
Formule 1

Komatsu is klaar met de toevalstreffers: 'We mogen daar niet tevreden mee zijn'

Komatsu is klaar met de toevalstreffers: 'We mogen daar niet tevreden mee zijn'

Haas-teambaas Ayao Komatsu kijkt uit naar zijn thuisrace in Japan, waar hij nu voor het eerst komt als teambaas, maar hoopt niet dat Haas alleen maar punten kan scoren als er wat gebeurt aan de top. Volgens de Japanner moet Haas het heft in eigen handen nemen en op haar hoede zijn voor Williams en Alpine, die binnenkort hun problemen ook hebben opgelost.

Het lukte Haas drie keer achter elkaar om punten te scoren, en dat is al een behoorlijk goede start in vergelijking met het 2023-seizoen, toen het alleen maar bergafwaarts leek te gaan met de Amerikaanse renstal. Haas staat momenteel zevende in het constructeurskampioenschap met vier punten, en staat slechts twee punten achter Visa Cash App RB. Williams, Sauber en Alpine zijn de enige drie teams die nog geen punten hebben gescoord. 'We mogen niet achterover leunen en wachten tot er iets gebeurt aan de top', besluit Komatsu in gesprek met Auto, Motor und Sport.

'We moeten het heft in eigen handen nemen en zelf ons lot bepalen. We hebben nu drie keer punten gescoord, maar daar mogen we niet tevreden mee zijn. Vroeg of laat zal Williams haar problemen oplossen. Ook Alpine is niet ver weg. Ik ben er zeker van dat ze zich nog zullen verbeteren', gaat de teambaas verder. Alpine is op dit moment laatste in het kampioenschap, en de situatie bij de Franse renstal lijkt erg complex te zijn. De Japanner is er echter van overtuigd dat Alpine nog een stap gaat zetten, en dat Haas dus ook een stap moet zetten om de concurrentie voor te blijven.

De tekst gaat verder onder afbeelding.

nico hulkenberg haas australie 2024
Zal de glimlach van Hülkenberg terugkeren tijdens de GP van Japan, of gaat het moeilijk worden? (Foto: Haas F1 Media)

'Dat wordt een bijzondere ervaring'

De vraag of de problemen met bandenslijtage echt achter Haas liggen, wil Komatsu pas na de race in Suzuka beantwoorden. De uitdaging van het zeer snelle Japanse circuit, ook qua lay-out en asfalt, is heel anders dan wat we tot nu toe bij de eerste drie races hebben meegemaakt. 'Ik vrees dat we het moeilijk zullen hebben', peinst Komatsu. 'Met name als je naar onze prestaties in de snelle bochten kijkt. Dat zag je ook in Bahrein en in Jeddah, zelfs in Melbourne in bocht negen en tien, daar waren we gewoon niet goed', zegt de Haas-teambaas.

Voor het nieuwe hoofd van Haas zelf wordt de reis naar het oude thuisland daarentegen zeker een belangrijke. De Japanse fans hebben de ingenieur de afgelopen jaren altijd enthousiast ontvangen, toen hij nog op de achtergrond stond en Guenther Steiner aan het roer stond. Het is dan ook niet gek dat Komatsu uitkijkt naar de terugkeer naar Japan. 'Ik heb Japan in 1994, dus dertig jaar geleden, verlaten', verklaart Komatsu. 'Ik had nooit gedacht dat ik terug zou keren als teambaas. Dat wordt een heel bijzondere ervaring.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws