Aston Martin 'moet agressief zijn' met ontwerp van F1-auto 2023 Formule 1
Formule 1

Aston Martin 'moet agressief zijn' met ontwerp van F1-auto 2023

Aston Martin 'moet agressief zijn' met ontwerp van F1-auto 2023

Aston Martin moet agressief zijn met het ontwerp van de auto voor het F1-seizoen 2023. Dat vertelt prestatiedirecteur Tom McCullough in gesprek met Motorsport Week. Het Britse team wilde dat ook dit jaar doen, maar liep tegen het budgetplafond aan. Ook de beschikbare middelen stelden het team niet in staat om de AMR22 écht verder te ontwikkelen.

'We willen naar de voorkant van het middenveld gaan en dan vanuit daar vooruit gaan. Om dat te doen, moeten we agressief zijn', vertelt McCullough. 'We hebben geprobeerd zo agressief mogelijk te zijn dit jaar, maar met het beschikbare budget en de beschikbare middelen was dit moeilijk.' Er zijn onderdelen die Aston Martin graag had gemaakt. 'Zo is de voorvleugel grotendeels gelijk aan die waarmee we het jaar begonnen.'

Er was veel dat Aston Martin had kunnen doen', verklaart de prestatiedirecteur van het team. 'Maar we konden het ons niet veroorloven om binnen het budgetplafond te blijven. Vooral niet na de ingrijpende wijzigingen die we in Barcelona aan de auto hebben aangebracht.' In Barcelona kwam het team met een auto die erg leek op de RB18 van Red Bull Racing.

Aston Martin 'op het juiste pad'

Voor 2023 moet Aston Martin al hun ideeën en lessen van dit jaar samenbrengen om een ​​aanzienlijk betere auto te leveren. 'Het is echter allemaal relatief, aangezien elk ander team hetzelfde zal doen. We denken dat het pad dat we nu inslaan het juiste is, en we zullen in staat zijn om onze 2023-auto te ontwikkelen om consistent meer prestaties te leveren in plaats van halverwege het seizoen van concept te moeten veranderen', is McCullough optimistisch.

De techneut ziet nog iets belangrijks. 'Iedereen pusht in dezelfde richting. Het is niet de vraag welke kant we opgaan. We weten welke kant we op moeten. We hebben ons hoofd naar beneden gehouden en de handen ineen geslagen om tijdens het seizoen stappen vooruit te zetten met de auto en ervoor te zorgen dat we voor 2023 op de goede weg zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws