Aston Martin moet geduld hebben: 'Maar de resultaten in de windtunnel zijn bemoedigend' Formule 1
Formule 1

Aston Martin moet geduld hebben: 'Maar de resultaten in de windtunnel zijn bemoedigend'

Aston Martin moet geduld hebben: 'Maar de resultaten in de windtunnel zijn bemoedigend'

Aston Martin heeft ondanks mindere resultaten de hoop nog niet opgegeven. Mike Krack, de teambaas van de Britse renstal, geeft aan dat er updates aan zitten te komen en dat de data vanuit de windtunnel positief zijn. Het gaat nog wel even duren voordat Aston Martin deze updates gaat introduceren. Desondanks verwacht Krack net zoals Mercedes langzaamaan stappen vooruit te kunnen zetten.

Aston Martin begon in 2023 nog met een ijzersterke bolide. Gedurende het seizoen werd het team uit Silverstone wel voorbijgestreefd door teams als McLaren, Ferrari en Mercedes. Die lijn wordt dit seizoen doorgetrokken. Aston Martin lijkt achter te blijven in de ontwikkelingsrace en dat vertaalt zich ook naar de prestaties op de baan. Fernando Alonso heeft in het merendeel van de races punten weten te scoren, maar zijn huidige vorm komt ook niet in de buurt van zijn vorm in het begin van vorig seizoen.

In zijn thuisrace kwam de man uit Oviedo ook niet verder dan de twaalfde plek. 'We wisten dat Barcelona een van de moeilijkste circuits zou zijn voor ons, ook al waren we een paar duizendsten verwijderd van het bereiken van Q3', wordt Krack geciteerd door AS. 'Dat gaf ons hoop, maar die was niet gerechtvaardigd. Het circuit van Barcelona is niet vergevingsgezind, we weten waar we staan en we moeten het oplossen.' In Oostenrijk verwacht de Aston Martin-teambaas een wat beter raceweekend.

Drukke periode houdt Aston Martin tegen

Het is een drukke periode in de Formule 1. Het Europese seizoen is al even begonnen, wat betekent dat de races elkaar in rap tempo opvolgen. De koningsklasse van de autosport is momenteel bezig met een triple header, die het afgelopen weekend werd afgetrapt in Spanje. Nu staat de Grand Prix van Oostenrijk op het programma en volgende week wordt er gereden op Silverstone. Het plannen van het brengen van updates kan dus lastig zijn.

De volgende upgrade van Aston Martin lijkt pas in Hongarije te komen. De Grand Prix op de Hungaroring is de één-na-laatste race voordat de zomerstop begint en teams drie weken lang niet in de fabriek aan de auto mogen zitten. 'Na Monaco, Imola en Canada begrijpen we wat er met deze auto aan de hand is en het is een kwestie van deze problemen oplossen, maar we hebben op dit moment in het seizoen geen tijd. Ondertussen moeten we de best mogelijke resultaten behalen, zoals we in Montréal deden.'

De updates worden uiteraard wel uitvoerig getest in de nieuwe fabriek in Silverstone. Er gloort in ieder geval weer wat hoop aan de horizon voor Aston Martin. 'De resultaten in de windtunnel zijn bemoedigend. Mercedes had verschillende races nodig vanaf het moment dat ze de verbeteringen introduceerden tot ze op het podium stonden. Aan het begin van het seizoen zaten ze op ons niveau en nu liggen ze voor', besluit Krack, die de vooruitgang bij McLaren ook ziet als een positief signaal voor zijn team.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws