Alonso zeer kritisch op eigen team: 'Tijd om harder te werken en minder te praten' Formule 1
Formule 1

Alonso zeer kritisch op eigen team: 'Tijd om harder te werken en minder te praten'

Alonso zeer kritisch op eigen team: 'Tijd om harder te werken en minder te praten'

Na een puntenfinish in de thuisrace van zijn teamgenoot Lance Stroll, wist Fernando Alonso niet hetzelfde voor elkaar te krijgen in zijn eigen thuisland. De Aston Martin viel direct bij de start al terug en wist zich niet terug te vechten naar een puntenpositie. ‘We verdienden het geen punten te scoren’, zegt Alonso na afloop van de Grand Prix tegen de internationale media.

Het was voor de tweevoudig wereldkampioen al de derde keer in de afgelopen vier races dat hij geen punten wist te pakken voor zijn team. De start van het seizoen vormt daarmee een groot contrast met de bliksemstart die de Britse renstal in 2023 had. Toen verscheen Alonso regelmatig naast Max Verstappen op het podium. Na tien races stond de man uit Oviedo destijds op 137 punten, nu zijn het er slechts 41, bijna honderd minder.

Aston Martin moet minder praten en harder werken

De Spanjaard is kritisch op zijn team en geeft aan dat het hun verdiende loon is geen punten te halen in Spanje. ‘Uiteraard is het teleurstellend dat we geen punten scoren, maar we verdienden het ook niet punten te pakken’, luiden de harde woorden van de coureur. ‘We hadden het hele weekend al geen pace’, voegt hij er nog aan toe. ‘De race was extreem moeilijk voor ons omdat we veel gleden in de bochten. Daarmee verpest je je banden, dus dan zit je met twee problemen’, stelt de nestor van de grid vast.

De lijst aan minpunten gaat nog even door. ‘Je hebt geen pace en dus veel degradatie. Al met al was het een erg lange race voor ons’, vertelt Alonso. ‘Het is frustrerend, maar er is niets dat je er nu aan kunt doen’, denkt hij. ‘Maar we mogen ook niet te gefrustreerd raken’, benadrukt de Spanjaard. ‘Het is tijd om harder te werken, minder te praten en meer te leveren’, richt de Spanjaard zich tot het team als geheel.

Teleurstelling na Oostenrijk en Groot-Brittannië compleet

De man uit Oviedo verwacht dat de komende twee races net zo pijnlijk zullen worden als de teleurstelling in Barcelona, gezien de upgrades niet de boost gaven waar de renstal op hoopte. ‘Je gaat direct aan Oostenrijk denken na de geblokte vlag, en aan wat je anders kunt doen’, deelt Alonso zijn gedachten na het einde van de Grand Prix in zijn thuisland. ‘Maar ik denk dat het net zo pijnlijk gaat worden. Het heeft wat kenmerken van Barcelona, met lange bochten en snelle stukken. Het wordt lastig. En Silverstone ook’, zegt de Spanjaard.

Aston Martin bracht dit seizoen dus al upgrades, maar deze brachten geen duidelijk positief effect. ‘We hebben al veel updates gebracht, maar resultaten brachten we nog niet’, aldus Alonso. ‘Nu draait het erom dat wat we dan ook op de baan brengen, gaat presteren zoals we verwachten zodat we steeds beter kunnen worden’, spreekt hij zijn hoop uit. ‘We moeten hard werken en elke race beter worden, maar zonder te veel te praten of beloven’, sluit de Spanjaard af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws