Aston Martin bevestigt dat Stroll ook komende jaren voor het team blijft rijden Formule 1
Formule 1

Aston Martin bevestigt dat Stroll ook komende jaren voor het team blijft rijden

Aston Martin bevestigt dat Stroll ook komende jaren voor het team blijft rijden

Lance Stroll zal ook de aankomende jaren voor het team van Aston Martin rijden. Het mag geen verrassing heten dat de Canadese coureur bij het team uit Silverstone blijft, aangezien zijn vader, Lawrence Stroll, eigenaar is van het Formule 1-team. Hiermee zal Stroll junior dus ook de aankomende jaren de teamgenoot zijn van Fernando Alonso, die eerder dit seizoen zijn contract bij de Britse renstal verlengde.

Middels een social media-bericht werd bekendgemaakt dat Stroll in 2025 'en daarna' bij Aston Martin zal blijven. De coureur verruilde in 2019 Williams in voor het team uit Silverstone, dat vanaf dat seizoen door het leven ging als Racing Point. Stroll senior had Force India overgenomen en besloot zijn zoon ook mee te nemen. Stroll junior zal, ondanks enkele geruchten die vorig jaar suggereerden dat de Canadees op zoek was naar een uitdaging buiten de Formule 1, dus voor meerdere jaren bij Aston Martin blijven.

Aston Martin blij met aanblijven Stroll

Met het aanblijven van Stroll is Aston Martin nu één van de vier teams die zijn line-up voor 2025 compleet heeft. De kans dat de Canadese coureur naar een ander team zou vertrekken was eigenlijk al nihil, waardoor het rijdersduo van Aston Martin na de contractverlenging van Alonso eigenlijk al vaststond. Toch is Stroll tevreden met zijn nieuwe contract bij het team. 'Ik ben ontzettend blij dat ik bij het team zal blijven voor 2025 en daarna. Het is geweldig om te zien hoe ver we zijn gekomen in de afgelopen vijf jaar; we zijn als team enorm gegroeid en er is nog zoveel meer om naar uit te kijken', zegt de coureur in een persbericht.

'We zijn verheugd om de toekomst van Lance bij Aston Martin te bevestigen', geeft teambaas Mike Krack aan. 'Hij heeft een sleutelrol gespeeld in de opbouw van dit team. Zijn technische feedback, samen met zijn toegewijde werk in de simulator, heeft bijgedragen aan de voortdurende ontwikkeling van de auto elk seizoen. De consistentie en stabiliteit van zowel Lance als Fernando die bij ons team blijven, vormen een geweldige basis om onze ambities te blijven verwezenlijken.'

Stroll lijkt gat wat gedicht te hebben

Vorig seizoen waren de verschillen tussen Stroll en Alonso aan het begin van het jaar heel erg groot. Dit seizoen lijken die verschillen wat kleiner te zijn. In de kwalificatie zit de Canadees een stuk dichter bij de tweevoudig wereldkampioen en ook ik in de races is Stroll al een aantal keren voor zijn teamgenoot geëindigd. Voor het weekend in Canada ging Stroll ook al in op de verschillen. 'Mensen zeggen dat hij supergoed is, en ik heb hem de afgelopen paar weekenden verslagen, dus trek je eigen conclusies.'

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws