Aston Martin nog niet klaar voor F1-titelstrijd met Red Bull: 'Zullen fouten maken' Formule 1
Formule 1

Aston Martin nog niet klaar voor F1-titelstrijd met Red Bull: 'Zullen fouten maken'

Aston Martin nog niet klaar voor F1-titelstrijd met Red Bull: 'Zullen fouten maken'

Fernando Alonso denkt dat Aston Martin gevoelig kan zijn voor het maken van fouten nu het team de stap naar de topteams gezet lijkt te hebben. Volgens de tweevoudig wereldkampioen, die vrijdag de snelste was tijdens de tweede vrije training, heeft dat vooral te maken met het feit dat dit team nog niet in een dergelijke situatie heeft gezeten, waarin het serieus vooraan meedoet.

'Het is erg makkelijk om een fout te maken', vertelt de Spaanse routinier in gesprek met RaceFans. 'Vechten voor P12 of P14 is het niet hetzelfde als je voor de topvijfposities vecht. De druk is dan anders, de adrenaline eveneens. Er zijn veel dingen waar we als team samen in moeten groeien in dit proces. Dus ik verwacht dat we helaas wat fouten zullen maken. Misschien maak ik wat fouten.'

Alonso gelooft dan ook niet dat Aston Martin klaar is voor een titelstrijd met Red Bull Racing. 'Het is een compleet nieuw team met nieuwe procedures. We moeten dus met beide voeten op de grond blijven staan. Het doel moet zijn om te vechten voor het kampioenschap, maar met oog op de lange termijn denk ik nog niet aan dit jaar', geeft de 41-jarige eerlijk toe.

Aston Martin wel op weg naar F1-titelstrijd

Dat Aston Martin de juiste stappen neemt om wel mee te doen aan de titelstrijd, staat daarentegen vast voor Alonso. 'Ik denk dat we trots moeten zijn op de stap die we hebben gezet. Het waren een intensieve twee à drie maanden aan werk. We brachten eindeloze uren door in de simulator, in de vergaderingen en probeerden te anticiperen op de problemen die we in de eerste paar races kunnen tegenkomen. De kennis die dit team heeft, het talent dat dit team heeft, is ongekend. Dat is heel bemoedigend voor de toekomst.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws