Surer vindt Hamilton niet de beste coureur aller tijden: 'Zelfs niet als hij de meeste titels heeft' Formule 1
Formule 1

Surer vindt Hamilton niet de beste coureur aller tijden: 'Zelfs niet als hij de meeste titels heeft'

Surer vindt Hamilton niet de beste coureur aller tijden: 'Zelfs niet als hij de meeste titels heeft'

Marc Surer is van mening dat Michael Schumacher grotere hindernissen moest overwinnen dan Lewis Hamilton bij het behalen van zeven wereldtitels. Volgens de statistieken is Hamilton de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden, maar dit betekent niet dat hij ook de beste is. Daarover lopen de meningen namelijk sterk uiteen. Volgens Surer had de Brit het in ieder geval een stuk makkelijker.

Wanneer Surer de carrières van Schumacher en Hamilton naast elkaar legt, dan constateert hij dat laatstgenoemde het absoluut makkelijker had. Schumacher moest zowel bij Benetton als bij Ferrari eerst het team helpen opbouwen en deed in dit opzicht veel meer werk dan Hamilton. 'Lewis (Hamilton, red.) domineerde op een heel indrukwekkende manier', zegt Surer in een interview op het YouTube-kanaal van Formel1.de, geciteerd door Motorsport-Total.com. 'Maar daarvoor was Michael Schumacher zo indrukwekkend. En daarvoor was er ook Alain Prost. Er zijn altijd van dit soort momenten waarop een coureur de overhand heeft.'

Hamilton had volgens Surer het grote voordeel dat hij, op enkele uitzonderingen na, altijd in de juiste auto zat. 'Hij begon bij McLaren en McLaren domineerde destijds. Daarna ging hij naar Mercedes, net op het moment dat ze begonnen te winnen. Vanuit dat perspectief deed hij alles goed. Maar om hem daardoor als de beste aller tijden te zien? Nee zelfs niet als hij meer titels heeft. Het risico is tegenwoordig kleiner. Als er mensen om je heen overlijden, zoals dat in de verleden gebeurde, dan denk je eerder aan stoppen', gelooft hij.

Gaat Hamilton zijn aflopende contract verlengen?

Het contract van Hamilton loopt aan het einde van dit jaar af. Een verlenging van dit contract lijkt slechts een kwestie van tijd, al denkt Surer dat de Brit wellicht de helm aan de wilgen hangt als Mercedes niet competitief is. 'We weten niet wat er in zijn hoofd omgaat. Het is mogelijk dat hij op een gegeven moment de handdoek in de ring gooit als hij geen kansen meer ziet', speculeert Surer. 'De verlenging van het contract heeft ook te maken met het feit dat hij de vooruitgang wil zien. Maar ik denk niet dat het zo erg zal zijn als vorig jaar.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws