Jordan: 'Verstappen zou in gelijke auto's nog steeds winnen van Hamilton, Leclerc en Alonso' Formule 1
Formule 1

Jordan: 'Verstappen zou in gelijke auto's nog steeds winnen van Hamilton, Leclerc en Alonso'

Jordan: 'Verstappen zou in gelijke auto's nog steeds winnen van Hamilton, Leclerc en Alonso'

Eddie Jordan denkt dat Max Verstappen in gelijke auto's Lewis Hamilton, Charles Leclerc en Fernando Alonso nog steeds zou verslaan. De voormalig teambaas denkt dat de coureur van Red Bull Racing momenteel overloopt van het zelfvertrouwen en alleen nog maar beter kan worden. Jordan denkt dan ook dat de combinatie van Verstappen en het team van Red Bull schier onverslaanbaar zou kunnen blijven. De Brit denkt dat Leclerc nog niet zo'n combinatie heeft weten te vinden bij Ferrari.

Red Bull heeft momenteel een pijlsnelle auto, maar wat zou er gebeuren als alle auto's gelijke performance zouden hebben? 'Op dit moment zou ik zeggen dat Verstappen nog steeds zou winnen als Hamilton, Leclerc, Alonso en hijzelf in gelijke wagens zouden rijden', wordt Jordan geciteerd door Express.co.uk. 'Verstappen heeft een nieuw innerlijk zelfvertrouwen en zal blijven verbeteren.' Tot en met 2028 moet de concurrentie vrezen voor de Nederlander. 'Formule 1-coureurs moeten begrijpen dat de samenwerking tussen Verstappen en Red Bull de komende jaren formidabel zal zijn.'

De regerend wereldkampioen zal echter niet snel naar andere teams kijken. 'Verstappen is niet dom en zal niet proberen om bij een ander team te gaan rijden, zeker niet met zijn vader en managementteam achter hem. Iedereen die hoopt dat Verstappen binnenkort Red Bull verlaat, is aan het dromen.' Jordan weet echter ook hoe de rest van de top eruit zou zien als iedereen in gelijke machines zou rijden. 'Ik zou dan zeggen dat Hamilton op de tweede plaats zou komen in een gelijke auto, met Alonso en Leclerc die strijden om de derde plaats.'

Jordan: 'Als Leclerc naar een kleiner team zou gaan, zou je vuurwerk van hem zien'

Verstappen en Leclerc zijn onderdeel van de nieuwe generatie Formule 1-coureurs. Waar de Red Bull-coureur al veel succes heeft weten boeken, moet Leclerc nog wachten op zijn echte doorbraak. Dat kan mogelijk pas komen als de Monegask naar een ander team vertrekt. 'We hebben nog niet genoeg van Leclerc gezien om iets anders te zeggen, maar de druk van het rijden voor Ferrari is enorm. Als Leclerc naar een kleiner team zoals Mercedes zou gaan, zou je vuurwerk van hem zien', aldus Jordan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws