Overstap naar Aston Martin was 'risicovol' voor Alonso: 'Het was het dubbel en dwars waard' Formule 1
Formule 1

Overstap naar Aston Martin was 'risicovol' voor Alonso: 'Het was het dubbel en dwars waard'

Overstap naar Aston Martin was 'risicovol' voor Alonso: 'Het was het dubbel en dwars waard'

Formule 1-legende Flavio Briatore geeft aan dat Sebastian Vettel en Fernando Alonso niet met elkaar te vergelijken zijn. De manager van de Spaanse coureur is samen met Alonso overgestapt naar Aston Martin, waar Vettel het laatste jaar van zijn carrière heeft volmaakt. Volgens Briatore zijn de twee coureurs niet te vergelijken, want 'Alonso brengt het team naar nieuwe hoogtes, dat is Vettel niet gelukt', aldus de Italiaan in een interview bij Corriere della Sera.

Na 21 jaar heeft Vettel afgelopen seizoen afscheid genomen van de Formule 1-wereld. Op 35-jarige leeftijd heeft hij een punt gezet achter zijn carrière binnen de racewereld. F1-legende Briatore vergelijkt de carrière van de Duitser met die van Alonso, die wel nog actief is op de racebaan.

Briatore: 'Stap naar Aston Martin was risicovol'

Op 41-jarige leeftijd is de Spaanse coureur niet weg te denken bij de Formule 1. Hij is de vervanger van Vettel bij Aston Martin en heeft dit seizoen bij beide races een podiumplek bemachtigd. 'Dit was heel onverwachts', zegt Briatore, geciteerd door Derwesten.de, die stelt dat het een 'risicovolle' overstap was voor Alonso om naar Aston Martin te gaan.

Volgens de manager van Alonso boden veel teams maar een contract van één jaar aan, omdat ze de coureur te oud vonden. 'Aston Martin gaf ons een contract van twee jaar', legt Briatore uit, die wel een vruchtbare toekomst zag in een overstap naar Aston Martin. 'Het was risicovol, maar we zagen dat zij het verlangen hadden om te veranderen en te ontwikkelen, dat misten we bij wat andere teams.'

Volgens Briatore is 'het enthousiasme en de ambitie' van Alonso een meerwaarde voor het team van Aston Martin. 'Dat is wel anders dan de tijd van Vettel daar', zegt Briatore. 'Wat Alonso nu daar teweegbrengt, dat is nog nooit eerder vertoond.' De Italiaan vindt dus dat Alonso een hit is dit seizoen. 'De wereldtitel is nog lang niet beslist en de AMR23 valt goed in de smaak bij Fernando (Alonso, red.), dus ik zou hem nog niet afschrijven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws