Audi wil voor eind 2023 ontwikkelingscoureur in huis hebben, maar sluit Schumacher uit Formule 1
Formule 1

Audi wil voor eind 2023 ontwikkelingscoureur in huis hebben, maar sluit Schumacher uit

Audi wil voor eind 2023 ontwikkelingscoureur in huis hebben, maar sluit Schumacher uit

Het debuut van Audi in de Formule 1 laat nog even op zich wachten, maar het Duitse merk wil voor het einde van dit jaar een ontwikkelingscoureur aannemen. Adam Baker, hoofd van het Formule 1-project van Audi, vindt het belangrijk om al vroeg te beginnen met de ontwikkeling in Neuberg. Daarbij moeten er ook experts naar Duitsland komen, maar dat zal niet gemakkelijk zijn. Aangezien er al tijden geen krachtbron is ontwikkeld in ons buurland zal Audi veelal over de grens moeten kijken.

Audi zal in 2026 officieel zijn intrede doen in de Formule 1. De ontwikkeling van de motor en het chassis is al in volle gang, maar er missen nog enkele puzzelstukjes. De Duitse autofabrikant is al nadrukkelijk om zich heen aan het kijken voor potentieel talent. 'Het lijkt misschien alsof ons debuut nog ver weg is, maar we willen een ontwikkelingscoureur hebben vóór het einde van 2023', wordt Baker geciteerd door SoyMotor. 'En dat hij een snelle bestuurder is, is een prioriteit.'

'Het is heel belangrijk om iemand te hebben die ervaring heeft om onze nieuwe motor te ontwikkelen in de simulatoren die we in Neuburg hebben', vervolgt de CEO. Audi zou natuurlijk een Duitse naam willen verbinden aan het team. Het merk sluit Mick Schumacher voorlopig uit. 'Hoewel iedereen hem met ons associeert, heeft hij ervoor gekozen om naar Mercedes te gaan. Het is iets wat we begrijpen omdat zijn doel is om zo snel mogelijk terug te keren op de Formule 1-grid.'

Audi: 'Moeten naar Engeland, Frankrijk of Italië kijken'

Naast het feit dat Audi al op zoek is naar een coureur moeten andere posities binnen het team ook gevuld worden. Daarvoor kijkt de Duitse autofabrikant naar de concurrentie. 'We zoeken experts in het veld met eerdere jaren ervaring in de Formule 1. Het is de eerste keer sinds 2009 dat een Formule 1-motor in Duitsland wordt ontwikkeld en daarom moeten we, als we gespecialiseerd personeel willen hebben, naar Engeland, Frankrijk of Italië kijken', aldus Baker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws