Audi wil in 2028 voor zeges strijden: 'Reglementswijziging stelt ons in staat competitief te zijn' Formule 1
Formule 1

Audi wil in 2028 voor zeges strijden: 'Reglementswijziging stelt ons in staat competitief te zijn'

Audi wil in 2028 voor zeges strijden: 'Reglementswijziging stelt ons in staat competitief te zijn'

Adam Baker, CEO van de raceafdeling van Audi, hoopt dat het nieuwste team in de Formule 1 vanaf 2028 competitief zal zijn in de Formule 1. De nieuwe Duitse renstal stapt in 2026 in als nieuw fabrieksteam. Ondanks dat Audi nog geen ervaring heeft in de Formule 1, verwacht Baker dat het team niet met een grote achterstand zal beginnen vanwege de reglementswijziging omtrent de motoren.

Audi heeft Sauber overgenomen en zal vanaf 2026 als fabrieksteam meedoen in de Formule 1. Audi verwacht niet met een grote achterstand te beginnen. 'We zijn ons bewust van de uitdaging die voor ons ligt', zegt Baker bij het Spaanse AS. 'We hebben 42 maanden tot aan de eerste race. In 2026 begint daarnaast een nieuwe cyclus. De krachtbronnen zullen veranderen, maar ook het chassis. Op een bepaalde manier kan dit het voordeel van ervaren teams resetten en stelt het nieuwe fabrikanten in staat om competitief te zijn.'

De CEO van de raceafdeling van Audi heeft ook al een tijdspad uitgestippeld. Audi hoopt in 2028 al mee toe doen om de podiumplekken en overwinningen. 'We willen binnen drie jaar competitief zijn. Het is voor ons een realistisch doel. We willen in het derde jaar meedoen om de overwinningen.' Baker stelt dat Audi een voordeel heeft ten opzichte van enkele andere teams die hun intrede hebben gedaan in afgelopen jaren. 'Wij stappen in bij een reglementswijziging, terwijl andere middenin een reglementscyclus binnen zijn gestapt.'

Audi voorlopig zonder klantenteams

In 2026 zal Audi voorlopig alleen een fabrieksteam zijn zonder klantenteams. De Duitse autofabrikant staat er echter niet onwelwillend tegenover om later ook andere teams te leveren. 'We kunnen door de FIA ​​verplicht worden om motoren te leveren. Als dat gebeurt, zijn we daar zeker op voorbereid. Maar op dit moment zoeken we niet naar een klantenteam, het is daarvoor nog te vroeg. We zullen op ons programma als fabrikant focussen', besluit Baker.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws