McLaren gaat grote stappen zetten: 'We zijn voor tachtig procent klaar voor 2024' Formule 1
Formule 1

McLaren gaat grote stappen zetten: 'We zijn voor tachtig procent klaar voor 2024'

McLaren gaat grote stappen zetten: 'We zijn voor tachtig procent klaar voor 2024'

De CEO van McLaren, Zak Brown, sluit zich aan bij coureur Lando Norris en benadrukt dat vanaf 2024 het team grote stappen zal moeten zetten. Met de nieuwe windtunnel van de Britse renstal moet de auto vanaf dat seizoen races kunnen gaan winnen en het jaar daarna zelfs meedoen in de titelstrijd.

McLaren moest de flink verouderde infrastructuur moderniseren, waarna het begon met de bouw van een nieuwe windtunnel. Deze zal vanaf 2024 zijn vruchten moeten gaan afwerpen. Ook de CEO van het team verwacht dat in 2024 de echte grote stappen gezet kunnen worden met de nieuwe windtunnel. 'Het begint onze 2024-auto te beïnvloeden en het zal volledige impact hebben op onze 2025-auto', trapt Brown af bij Speedcafe.

Komend seizoen zal het team al gaan beginnen met de nieuwe windtunnel. 'Het komt halverwege dit jaar online, wat betekent dat we al aan onze 2024-auto zijn begonnen. Dus ik denk dat we alles hebben wat we nodig hebben voor het seizoen 2025. We zijn voor tachtig procent klaar voor het seizoen 2024', verzekert Brown. Ook nieuwkomer Oscar Piastri past volgens de Amerikaanse zakenman in het plaatje van de vooruitgang bij McLaren. 'Ik denk dat het goed past bij het feit dat Oscar dit jaar een rookie wordt. Ik heb het gevoel dat alles echt samen gaat komen in 2024 en 2025', zo eindigt de CEO.

Norris eerder al positief over kansen McLaren

Norris liet zich eerder al uit over de vooruitgang van McLaren. De 23-jarige gaf aan dat in 2024 het team zal moeten kunnen vechten voor overwinningen. 'Dat wordt ons eerste jaar waarin we geen excuses meer hebben', zo vertelde de Brit. 'Het is het jaar waarin we met onze infrastructuur bijna op het niveau van de topteams opereren. De rest is dan aan ons, de mensen die hier werken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws