Beelden: Mercedes-achtervleugel lijkt duidelijk door te buigen in Brazilië Formule 1
Formule 1

Beelden: Mercedes-achtervleugel lijkt duidelijk door te buigen in Brazilië

Beelden: Mercedes-achtervleugel lijkt duidelijk door te buigen in Brazilië

Er zijn beelden opgedoken van een van de camera's op de Mercedes W12 in Brazilië. Op deze beelden lijkt de achtervleugel van Mercedes zeer duidelijk door te buigen. Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko gaf eerder al aan te vermoeden dat de Duitse concurrenten de achtervleugel aanpasten na Interlagos, en dat vermoedelijk lijkt nu bevestigd te worden.

Op onderstaande beelden, gedeeld op Twitter, is de achterkant van de Mercedes W12 te zien. Aan de zijkant van de vleugel is te zien hoe er een gaatje ontstaat tussen de vleugel en de zijkant. Red Bull vermoedde dat Mercedes op Interlagos gebruik maakte van een doorbuigende onderste flap en deze beelden zouden dit kunnen bevestigen.

Wel moet hier meteen de kanttekening bij gezet worden dat het beelden betreft van een willekeurig Twitteraccount. Omdat het niet duidelijk is waar deze beelden vandaan zijn gekomen en of er aanpassingen aan gedaan zijn, moet voorzichtig om worden gegaan met het materiaal. Het lijkt er in ieder geval op alsof het effect bij de W12 duidelijk te zien is.

Marko's vermoeden over Mercedes juist

De FIA introduceerde op aanvraag van Red Bull in Qatar een strengere achtervleugel-test. In deze test werd er in toenemende mate druk gezet op de achtervleugel van elke bolide. Deze test kwam Mercedes door. Volgens Marko is dat omdat Mercedes de achtervleugel gewijzigd heeft voor het afgelopen race-weekend in een poging zo de test door te komen. Vanaf Saoedi-Arabië kan het team dus vermoedelijk geen gebruik maken van de hierboven vertoonde vleugel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws