Ben Sulayem komt met open brief omtrent online haatberichten: 'Maakt onze sport kapot' Formule 1
Formule 1

Ben Sulayem komt met open brief omtrent online haatberichten: 'Maakt onze sport kapot'

Ben Sulayem komt met open brief omtrent online haatberichten: 'Maakt onze sport kapot'

Mohammed Ben Sulayem, de president van de FIA, heeft in een open brief enkele campagnepunten opgesteld om online-bedreigingen tegen te gaan. Ben Sulayem heeft in de afgelopen jaren gezien dat meerdere medewerkers van de FIA beledigd en bedreigd zijn. De president van het bestuursorgaan vindt dat dit moet stoppen en de FIA is dan ook gekomen met een campagne.

Na de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 heeft vooral Michael Masi veel haat ontvangen online na zijn beslissing gedurende de race. Ben Sulayem ziet dat het in de afgelopen maanden erger is geworden voor de medewerkers van de FIA. 'Een van onze vrouwelijke stewards werd onderworpen aan doodsbedreigingen', schrijft de FIA-president in een open brief bij Motorsport.com. 'Het is absoluut betreurenswaardig dat onze vrijwilligers zo worden behandeld.'

Ben Sulayem snapt dat de FIA met kritiek te maken krijgt, maar hij hoopt altijd dat dit op een respectvolle manier gebeurt. Hij denkt dat het slecht is voor de sport als de officials telkens maar online-haatberichten ontvangen. Ben Sulayem denkt zelfs dat dit het einde van de sport kan betekenen. 'Ik zal altijd achter mijn werknemers en de vrijwilligers blijven staan. Zonder deze mensen bestaat er geen racen. Wie wil er nog werken als dit het online-milieu is? Als dit zo doorgaat, dan maakt het onze sport kapot.'

FIA komt met verdere campagnepunten

De FIA is eerder dit jaar al begonnen aan de Drive it Out-campagne. Daar heeft Ben Sulayem nog enkele punten aan toegevoegd om ervoor te zorgen dat de online-haatberichten in de toekomst worden geëlimineerd. De FIA gaat namelijk samenwerken met social media-bedrijven om stevig op te treden tegen dergelijke berichten. Daarvoor zal er ook gebruik worden gemaakt van slimme software die deze berichten verwijdert. Daarnaast zal FIA University onderzoek naar het online-misbruik om dit in de toekomst te kunnen voorkomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws