Domenicali zet deur op een kier voor elfde team in F1: 'Daar hebben we geen problemen mee' Formule 1
Formule 1

Domenicali zet deur op een kier voor elfde team in F1: 'Daar hebben we geen problemen mee'

Domenicali zet deur op een kier voor elfde team in F1: 'Daar hebben we geen problemen mee'

Stefano Domenicali zou er geen problemen mee hebben als een elfde team zich toevoegt aan de Formule 1-grid. Desondanks geeft de CEO van de Formule 1 tegelijkertijd aan dat er geen haast is om een andere renstal toe te laten en dat een intrede wel waarde moet hebben. Andretti Autosport wil zich al een tijdje toevoegen aan de koningsklasse van de autosport, maar de Amerikaanse renstal stuit op problemen. Vooral de huidige teams op de grid lijken niks te zien in een intrede van Andretti Autosport.

Michael Andretti, zoon van enkelvoudig Formule 1-wereldkampioen Mario Andretti, hoopt al een tijdje een elfde team toe te voegen aan de sport. Andretti Autosport heeft al meerdere verzoeken ingediend, maar deze zijn telkens geweigerd. De Amerikaanse renstal lijkt voldoende geld te hebben en er is ook al gesproken met een potentiële motorleverancier. Desondanks lijkt de Formule 1 nog geen extra waarde te zien in een elfde team op de grid.

Domenicali stelt echter dat het anders zit. 'Het is geen probleem om een nieuw team in het veld te hebben om het racen nog leuker te maken', wordt de CEO van de Formule 1 geciteerd door de Duitse tak van Sky Sports. 'We kijken er zeker naar als er een geloofwaardige kandidaat langskomt. Dan staan we open voor gesprekken, maar er zit zeker geen haast achter.' Met deze woorden lijkt Domenicali dus aan te geven dat Andretti Autosport geen geloofwaardige kandidaat is.

Domenicali: 'Andere teams moeten ook de waarde zien'

De intrede van de Amerikaanse renstal stuit ook op terughoudendheid van de huidige teams in de Formule 1. De teams zullen natuurlijk minder prijsgeld ontvangen als er een elfde team komt. 'We moeten de belangen zien in de processen binnen de FIA', vervolgt Domenicali. 'We moeten ook zeker weten dat een team waarde toevoegt aan het wereldkampioenschap. De andere teams in dit kampioenschap moeten die waarde ook zien', aldus de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws