'Audi zal Mercedes willen verslaan en vanuit mediaperspectief zullen ze daar hun zinnen op zetten' Formule 1
Formule 1

'Audi zal Mercedes willen verslaan en vanuit mediaperspectief zullen ze daar hun zinnen op zetten'

'Audi zal Mercedes willen verslaan en vanuit mediaperspectief zullen ze daar hun zinnen op zetten'

Oud-Formule 1-coureur Paul di Resta verwacht grote doelen bij Audi. Hij gaat ervan uit dat ze hun landgenoot Mercedes willen verslaan. Audi maakte eind oktober bekend dat het vanaf 2026 zal gaan samenwerken met Sauber, het huidige team van Alfa Romeo. Gezien het succes in andere raceklassen kan Audi een sterke fabrikant zijn.

Di Resta verwacht dat Audi een goede kans zal zijn voor de coureurs van Sauber, Valtteri Bottas en Zhou Guanyu. 'Dat is enorm als je erover nadenkt', begint de Schot bij Sky Sports F1. 'Ik ben benieuwd waar de investering van Audi zal komen. Sauber is er altijd geweest, ze zijn altijd al een soort team uit het middenveld geweest dat nooit echt de barrière heeft doorbroken om hogerop te komen en nooit echt de juiste mensen naar binnen heeft kunnen lokken.'

Toch zou daar vanaf 2026 verandering in kunnen komen. 'Met Audi daar, denk ik dat je dat wel hebt', vervolgt Di Resta. De 36-jarige kan nog niet voorspellen of het team vanaf het eerste moment competitief zal zijn. 'Zou je de eerste paar jaar bij Audi willen zijn als ze in de Formule 1 komen? Ik weet niet zeker waar de betrouwbaarheid zal zijn.'

Di Resta: 'Ze zullen bij binnenkomst indruk willen maken'

Wel zou het team mogelijk een goede coureur kunnen binnenhalen. 'Zou je een grote coureur willen verleiden om daar binnen te komen, een Charles Leclerc, een Lando Norris om het team te leiden? Dat is wat we zullen moeten afwachten, maar het is geweldig om dat merk in de Formule 1 te hebben', geeft Di Resta aan.

Dit is niet het eerste sport-traject dat Audi aangaat. Het merk is ook actief in kampioenschappen als Dakar, verschillende GT-klassen en TCR. 'Ze zijn zeer succesvol geweest in andere autosporten en met de macht van VW (Audi is namelijk onderdeel van de Volkswagen Group, red.) zullen ze binnen willen komen en indruk willen maken', verwacht Di Resta. 'Ik denk dat de grootste stimulans voor hen is om Mercedes te verslaan. Vanuit mediaperspectief zullen ze daar hun zinnen op zetten', eindigt de oud-Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws