Berusting overheerst bij Hamilton na teleurstellende kwalificatie: 'Het is wat het is' Formule 1
Formule 1

Berusting overheerst bij Hamilton na teleurstellende kwalificatie: 'Het is wat het is'

Berusting overheerst bij Hamilton na teleurstellende kwalificatie: 'Het is wat het is'

Lewis Hamilton kende een teleurstellende kwalificatie in zijn zo geliefde Las Vegas en zit met veel vraagtekens voor de race. Net als Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez werd de zevenvoudig wereldkampioen uitgeschakeld in Q2 en dus kon ook hij zich al vroeg melden bij de verzamelde media. Hamilton hoopt op een betere prestatie in de race, maar lijkt daar niet direct veel vertrouwen in te hebben.

Mercedes koos ervoor om de iedere sessie rustig op te bouwen, want het bleek ontzettend lastig voor beide coureurs om de banden op temperatuur te krijgen. Zowel George Russell als Hamilton nam een extra ronde om de banden op te warmen, maar het bleek voor laatstgenoemde niet voldoende om zich te plaatsen voor het laatste kwalificatiedeel.

Na afloop is Hamilton vanzelfsprekend niet blij met zijn elfde plek. Hij is teleurgesteld, maar de berusting lijkt te overheersen. 'Het was behoorlijk slecht', trapt de Brit af in gesprek met F1TV. 'Maar het is wat het is. Ik had geen grip en ik denk dat de banden in de hele sessie niet wilden werken voor ons. Het is niet ideaal, maar dit probleem heb ik al heel lang', zucht Hamilton, die wel lijkt te genieten van het sterke optreden van Williams. 'Het is indrukwekkend om de Williams zo ver vooraan te zien.'

Betere kans in de race?

Mercedes heeft het in 2023 wel vaker lastig in de kwalificatie, maar vaak weten de coureurs een mindere kwalificatie op zondag om te zetten in een beter resultaat. Of dit in Las Vegas opnieuw het geval zal zijn, durft Hamilton, die duidelijk naar antwoorden zoekt, niet te zeggen. 'We begonnen het weekend met flink wat bandenslijtage, net zoals meerdere coureurs dit ook hadden. Ik heb wat veranderingen aangebracht aan de auto, dus ik hoop dat dit goed uitpakt in de race. Maar ik heb geen idee of dit het geval is', besluit Hamilton.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws