Verstappen nam wraak op 'dwaas': 'Als jij mij naait, naai ik jou ook even, en dat is goed gelukt!' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen nam wraak op 'dwaas': 'Als jij mij naait, naai ik jou ook even, en dat is goed gelukt!'

Verstappen nam wraak op 'dwaas': 'Als jij mij naait, naai ik jou ook even, en dat is goed gelukt!'

Max Verstappen is tevreden na de kwalificatie in Las Vegas. Niet alleen reed hij een goede ronde en haalde hij zo het maximale resultaat eruit, hij wist ook nog even oud-rivaal Esteban Ocon op zijn nummer te zetten nadat de Fransman 'als een dwaas' tekeerging in Q1. Verstappen denkt er in de race zelf goed voor te staan.

Verstappen zette de derde tijd neer, maar mag als tweede starten, vanwege de gridstraf voor Carlos Sainz. Dat is meer dan hij halverwege de sessie verwacht had. 'In Q2 zag het er op een gegeven moment nog niet eens naar uit dat we in de top drie zouden staan. Uiteindelijk denk ik dat we het beste eruit hebben gehaald. Ik was ook best wel blij met mijn ronde, er zat niet heel veel fouts in', concludeert de tevreden Nederlander bij Viaplay.

Het is dit seizoen al de zevende keer dat Ferrari als eerste mag beginnen, en dus maakt Verstappen zich nog niet echt zorgen. 'We waren gewoon niet goed genoeg over een ronde, maar dit is wel typisch een circuit waar Ferrari natuurlijk heel sterk is, over één ronde. Ik hoop dat het morgen weer onze kant op valt', zegt de Red Bull-coureur met vertrouwen. In de kwalificatie zag hij geen moment de mogelijkheid om de heren van Ferrari te bedreigen. 'Ik had gewoon niet de grip die zij hadden, dus dan houdt het op, hè. Ik maak me er ook niet heel druk om.'

Verstappen wijzigde afstelling nog op het laatste moment

'Tot nu toe voelde alles goed aan', zegt de 26-jarige over zijn race pace. 'Ik ben in de kwalificatie wel voor wat minder vleugel gegaan, dus dat moeten we nog even afwachten in de race, maar het draait allemaal erom dat je de banden heel weet te houden, en dat ze niet te veel grainen. Degene die dat het beste voor elkaar heeft, wint de wedstrijd', voorspelt Verstappen, die erop gewezen werd dat dit meestal Red Bull is. 'Vaak ja, dus ik hoop nu natuurlijk ook', glimlacht de Limburger. 'Het is gewoon afwachten. We hebben tot nu toe een goed gevoel gehad, maar er kan altijd wel wat gebeuren in de race. Je moet gewoon goed op de banden letten en hopelijk helpt onze set-up daarbij.'

Ocon krijgt koekje van eigen deeg

Verder viel Verstappen in Q1 vooral op toen hij in de slotminuut in de eerste bocht het gevecht met Esteban Ocon aanging. Verstappen kon ondanks de afgebroken ronde door, maar Ocon viel als zeventiende af, terwijl zijn teamgenoot, Pierre Gasly, een plekje op de eerste startrij veroverde. 'Iedereen was een gat aan het trekken. Opeens komt hij als een dwaas tussen twee auto's door, helemaal driftend. Hij reed al bijna tegen de achterkant van mijn auto aan, voor bocht 14', zegt Verstappen over de Fransman.

Vervolgens nam Verstappen wraak. 'Ik laat dus een gat vallen naar die anderen, maar hij probeert me daarna gewoon te naaien voor die laatste bocht om dan zijn ronde te beginnen. Ik dacht: Als jij mij naait, dan naai ik jou ook even in bocht 1, en dat is natuurlijk goed gelukt', aldus een tevreden Nederlander.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws