Horner verwacht geen eenvoudig race voor Verstappen: 'Ik denk dat het hier anders gaat zijn' Formule 1
Formule 1

Horner verwacht geen eenvoudig race voor Verstappen: 'Ik denk dat het hier anders gaat zijn'

Horner verwacht geen eenvoudig race voor Verstappen: 'Ik denk dat het hier anders gaat zijn'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt dat de Grand Prix van Las Vegas spannend en interessant kan worden, en verwacht niet dat Max Verstappen snel aan de horizon zal verdwijnen. Om dat te doen, moet de Nederlander eerst nog polesitter Charles Leclerc verschalken, die met Ferrari volledig buiten bereik bleef van de wereldkampioen.

Horner hoeft in gesprek met Ted Kravitz niet lang na te denken als hem gevraagd wordt of hij verrast is door het verloop van de kwalificatie, waarbij een poleposition van Ferrari het hele uur lang onvermijdelijk leek. 'Niet echt', reageert de nu 50-jarige teambaas. 'In de eerste vrije trainingen zagen we al dat Ferrari over één ronde ontzettend snel is. De karakteristieken van hun auto zorgen ervoor dat ze de banden harder laten werken, dus we verwachtten dit al om eerlijk te zien. Mijn complimenten voor Charles (Leclerc, red.).'

Horner verwacht andere race

'Dit gaat voor een interessante race zorgen', voegt de Brit toe, die niet verwacht dat Verstappen na vijf ronden de leiding overneemt en vervolgens een groot gat zal trekken. 'Ik denk dat het hier anders zal zijn, maar het is wel een circuit waar je op kunt inhalen, dus dat gaat het interessant maken.' Veel sleutelspelers in de paddock geven aan dat het in leven houden van de banden cruciaal kan zijn, en dus zinspeelt Horner er vermoedelijk op dat Verstappen niet meteen voluit zal gaan.

Iemand die wel nog aardig wat werk te verzetten heeft, is teamgenoot Sergio Pérez. De Mexicaan viel in Q2 af, en stond toen opvallend genoeg binnen. Horner geeft tekst en uitleg: 'Hij ging een beetje vroeg naar buiten. We namen maar drie sets banden mee naar de kwalificatie, en we stuurden hem vroeg naar buiten, zodat hij niet in het verkeer terecht zou komen in de laatste ronde. Hij deed zijn ronde wat eerder en kwam een tiende tekort', verklaart de teambaas van Pérez.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws