Bleekemolen uit kritiek op Hamilton: 'Hoe komen die schoonheidsfoutjes?' Formule 1
Formule 1

Bleekemolen uit kritiek op Hamilton: 'Hoe komen die schoonheidsfoutjes?'

Bleekemolen uit kritiek op Hamilton: 'Hoe komen die schoonheidsfoutjes?'

Michael Bleekemolen is niet onder de indruk van de vorm van Lewis Hamilton. Na een fout in de kwalificatie kan de Engelsman wederom niet terugkijken op een foutloos weekend, hoewel hij de Grand Prix wel wist te winnen. Bleekemolen vergelijkt hem met Sebastian Vettel, die in zijn tijd bij Ferrari ook geregeld over zijn top heen leek, waarna Tom Coronel het voor de Mercedes-coureur opneemt.

'Ik vind Hamilton een beetje het niveau krijgen van Vettel. Wereldkampioen, en ineens veel fouten maken, want hij heeft wat fouten gemaakt', zo opent de Nederlandse autocoureur zijn analyse over de zevenvoudig titelhouder in de F1 aan Tafel-podcast. In het 2021-seizoen is Hamilton al diverse keren in de fout gegaan, waar hij in de voorgaande jaren vaak ongenaakbaar naar de eindstreep reed gedurende een F1-weekend.

Bleekemolen haalt zich hét moment van het weekend voor de geest waarin Hamilton het zichzelf erg lastig maakte. Bij het inrijden van de pitstraat reed hij zijn vleugel stuk in de kwalificatie. Hij kon de sessie wel voortzetten, maar vermoedelijk ten koste van een mentale tik. 'Het eerste en het tweede jaar dat hij reed, ging hij ook ergens de pitstraat in', herinnert Bleekemolen zich, die vervolgens aangevuld wordt door Coronel. De Ziggo Sport-stamgast weet dat dat in China was.

'Toen was hij nog jong en onervaren, en nu heeft hij heel veel ervaring en maakt hij allemaal schoonheidsfoutjes. Hoe komt dat dan?', vraagt hij zich hardop af. Een suggestie die met regelmaat gedaan wordt, is dat het met druk te maken heeft. In 2021 is het immers Red Bull Racing dat met vergelijkbaar, zo niet beter, materiaal voor de dag komt. 'Ik geloof dat niet', zegt Bleekemolen stellig.

Spannende titelstrijd voor Verstappen

Naar wie gaat de titel van 2021? Volgens de man die ooit voor één Grand Prix ingeschreven stond voor F1-team March gaat het er zeker om spannen: 'Het is nog maar de twijfel (naar wie de titel gaat, red.), er kan van alles gebeuren. Je zag wat er in de race gebeurde. Verstappen was eigenlijk superieur, er komt een bandenwissel en hij moet ineens buiten zijn schuld twee seconden toegeven op Hamilton.'

Coronel neemt het op voor Hamilton

Hamilton kent in 2021 dus zeker geen foutloos seizoen. Volgens Coronel hoeft dat echter ook helemaal niet. De Mercedes-rijder neemt het vrijwel elk weekend op tegen Red Bull en moet in die strijd tot het uiterste gaan. 'Als je altijd op de limiet zit, mag je van mij ook wel fouten maken. Hij zet het namelijk wel recht', concludeert de WTCR-coureur.

Verstappen na comeback in Rusland op poleposition voor wereldtitel 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws