Boordradio's kwalificatie | Verstappen moet strijd staken: 'Ik heb een probleem! Motor, motor' Formule 1
Formule 1

Boordradio's kwalificatie | Verstappen moet strijd staken: 'Ik heb een probleem! Motor, motor'

Boordradio's kwalificatie | Verstappen moet strijd staken: 'Ik heb een probleem! Motor, motor'

De muren komen dichtbij op het snelle circuit in Jeddah en de coureurs vinden het dan ook één van de gevaarlijkere circuits van de kalender. Met veel blinde bochten kan verkeer ervoor zorgen dat je de angst van je leven hebt. Toch werd er vooral geklaagd over de eigen prestaties of de prestaties van de bolides. Er werd hoe dan ook genoeg besproken over de boordradio's, en F1Maximaal zette de leukste voor je op een rijtje.

Twee coureurs hadden moeite met binnen de lijntjes kleuren, zo bleek over de boordradio. Lando Norris deed dat echter op de minst handige manier, want hij zette zijn auto licht tegen de muur. 'Ik heb de linkerkant...ik ben tegen de muur gereden', liet hij weten. De schade was niet te herstellen. Ook Logan Sargeant ging buiten de lijnen, maar was het daar niet mee eens. 'Je kunt niet track limits krijgen in bocht 27', klonk het gefrustreerd. Die laatste bocht was ook het pijnpunt van Nyck de Vries, zo dacht hij. '**** ik heb de laatste bocht verkloot.' Later bleek het toch zijn batterij te zijn die het probleem was.

Tweede Nederlander eruit

De tweede Nederlandse afvaller volgde echter niet veel later. Nadat Verstappen zijn eerste poging nog moest afbreken vanwege onbalans in de auto, 'ohh flink moment', ging het bij zijn tweede poging helemaal mis. 'Ik heb een probleem! Motor, motor', zo klonk het over de boordradio van de tweevoudig wereldkampioen, die met pijn en moeite de pitstraat kon bereiken. 'Ik accelereer nauwelijks meer.' Dat bleek uiteindelijk zijn eindstation, want de afgebroken aandrijflijn kon niet op tijd gerepareerd worden.

Russell onzeker over staat auto

In het laatste gedeelte van de kwalificatie bleef het rustig op de boordradio. Toch was hetgeen er benoemd werd, niet positief. George Russell vreesde tijdens een snelle ronde zijn auto beschadigd te hebben en droeg zijn engineer dan ook op om te kijken of er iets mis was. 'Check op schade, ik raakte de kerb behoorlijk agressief bij het uitkomen bocht 10', zo liet hij weten. Geschaad heeft het hem niet, want hij kwalificeerde zich op P4 en schuift door de straf van Charles Leclerc nog een plaatsje op voor de race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws