Boordradio's sprintrace GP Emilia Romagna | Verstappen: 'Geweldige gear sync man' Formule 1
Formule 1

Boordradio's sprintrace GP Emilia Romagna | Verstappen: 'Geweldige gear sync man'

Boordradio's sprintrace GP Emilia Romagna | Verstappen: 'Geweldige gear sync man'

Tijdens de sprintrace in Imola was er weer genoeg actie, mede door het format waarbij iedereen voluit kan rijden. Max Verstappen toonde zich niet tevreden met de start, en wilde niet gestoord worden toen hij Charles Leclerc weer kon uitdagen in een gevecht om de overwinning. Verder zorgden ook een crash en oververhitte remmen voor commentaren over de boordradio.

Nog voor de sprintrace van start ging was het Nicholas Latifi die constateerde dat de remmen van de AlphaTauri voor hem het niet lang vol zouden houden aangezien de rook er vanaf kwam. 'De remmen van de AlphaTauri vliegen in brand, er komt veel rook vanaf', zo liet de Canadees weten. Voor een keer was het dus niet de Williams die te kampen had met problemen met de remmen.

Hoewel de remmen van Gasly het wel volhielden, kende de Fransman toch een ongelukkig begin van de wedstrijd. De AlphaTauri-coureur kwam in aanraking met Guanyu Zhou en was daar allerminst over te spreken. 'Hij kan daar niet blijven zitten!', zo was hij duidelijk, nadat er al wat vloekwoorden aan vooraf gingen. Zhou op zijn beurt was vooral bezig met de klap. 'Bwoah dat was een flinke klap man, ik weet niet wat daar gebeurde.'

Verstappen ontevreden na start

Verstappen kwam enorm slecht weg bij de start, waarmee hij de koppositie aan Charles Leclerc moest laten en zelf maar net de tweede plaats vast wist te houden. Over de boordradio was hij dan ook niet te spreken over hoe de auto ingesteld stond. 'Geweldige gear sync man', zo liet hij op sarcastische toon horen aan zijn engineer.

Met nog een aantal ronden op de teller kon de Nederlander toch weer naar de Monegask toe kruipen, en Gianpiero Lambiase liet dan ook weten dan de coureur van Ferrari problemen had met zijn banden. 'Vijf ronden te gaan inclusief deze, de banden van Leclerc hebben last van graining', zo werd Verstappen in zijn oor gefluisterd.

Wisselende emoties over de boordradio bij Verstappen

Eenmaal aangekomen op de staart van Leclerc wilde de engineer hem iets toedichten, maar de Nederlander zat in zijn focus en wilde duidelijk niet gestoord worden. 'Laat me, laat me', zo sprak hij snel richting de pitmuur. Ook na zijn succesvolle inhaalactie zat de spanning er nog vol op bij Verstappen. 'Het is nu 1,5s', zo vertelde zijn engineer hem over het gat naar zijn concurrent, maar het moment was niet erg handig gekozen. 'Alsjeblieft niet tijdens het remmen', zo snauwde hij terug.

Toen hij als eerste over de streep kwam leek de Nederlander er wel om te kunnen lachen, nadat hij zelf het gesprek aanknoopte met de pitmuur. 'Dat is het toch?', vroeg Verstappen, waarna snel de bevestiging kwam. 'Yes dat is het man! Poleposition morgen', zo klonk het over de radio, waarna de Nederlander grappend reageerde: 'Geweldig, ja ik hoorde niks dus...'

Leclerc realistisch over probleem

Niet alleen bij Verstappen werd er na afloop gecommuniceerd, ook zijn concurrent was na afloop over de boordradio te horen. De Monegask was realistisch en analyseerde al snel waar het fout ging. 'Ik had bandenslijtage, ik had niet zoveel verwacht. Maar het is oké, het is te managen', zo denkt Leclerc dat het wel op te lossen is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws