Verstappen kijkt anders naar Ferrari: 'Dan zou je hier ook geen problemen hebben' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen kijkt anders naar Ferrari: 'Dan zou je hier ook geen problemen hebben'

Verstappen kijkt anders naar Ferrari: 'Dan zou je hier ook geen problemen hebben'

Max Verstappen houdt een goed gevoel over aan de sprintrace in Imola, aangezien de problemen bij Ferrari werden blootgelegd. Charles Leclerc kende een goede start en wist Verstappen direct in te halen, maar aan het einde van de race was het de Red Bull-coureur die een allesbepalende inhaalactie wist te maken op zijn concurrent. De Ferrari van Leclerc leek vooral moeite te hebben met de banden.

'Twee weken geleden in Australië zag Ferrari er geweldig uit', begint Verstappen in gesprek met De Telegraaf. Volgens Helmut Marko heeft Ferrari nu dezelfde problemen als Red Bull in Melbourne. Een reden waarom het nog lang niet beslist is, aldus Verstappen. 'Als je alles begrijpt, zou je hier ook geen problemen hebben', is de Nederlander van mening, als het gaat over de dominantie van Ferrari.

'Iets beter gevoel in de auto'

Daardoor liggen er ineens kansen voor Red Bull om weer toe te slaan. Vooralsnog lijkt dat het geval in Imola. Daar lijken de meegebrachte updates een rol in te spelen, want Verstappen zegt een kleine verbetering te voelen door de aanpassingen aan zijn Red Bull. 'De auto is zeker beter en lichter geworden. Ik heb ook wel een iets beter gevoel in de auto, maar het is nog steeds allemaal heel nieuw en gevoelig wat betreft de banden.'

Hoe de race zou kunnen verlopen, is een raadsel voor Verstappen. 'Het is een beetje hit & miss hoe de banden het houden. In Australië hadden wij het hele weekeinde problemen. Onze balans in de kwalificatie was slecht en in de race totaal anders, wat ons ook weer nekte, lettend op de staat van de banden aan de voorkant. Het is heel lastig om dat weekeinde te vergelijken met nu. Uiteindelijk is dit ook weer een ander circuit', sluit Verstappen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws