Boordradio's VT1 | Verstappen: 'Mijn linkervoorwiel schoot zomaar de lucht in' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT1 | Verstappen: 'Mijn linkervoorwiel schoot zomaar de lucht in'

Boordradio's VT1 | Verstappen: 'Mijn linkervoorwiel schoot zomaar de lucht in'

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Canada is geweest. Max Verstappen wist de snelste tijd te rijden, terwijl teamgenoot Sergio Pérez op de vierde plek te vinden is. Een positieve dag dus voor Red Bull Racing, maar niet alles ging perfect bij de Oostenrijkse renstal. Andere coureurs meldden ook problemen via de boordradio en F1Maximaal zet de meest opvallende op een rij.

Aan het begin van de eerste vrije training was vooral Verstappen ijzersterk onderweg. Teamgenoot Pérez kon niet in de buurt komen van de tijd van zijn teamgenoot en dat was ook het geval voor andere coureurs. De Mexicaan kreeg te horen waar hij langzamer was dan de Nederlander. 'Je verliest vooral tijd ten opzichte van Max in bocht 8 en 9, en bocht 3 en 4', vertelde de ingenieur aan Pérez.

Problemen bij Albon, Ocon en Mercedes

Alexander Albon was de eerste coureur die een klein probleem meldde. 'Mijn stoeltje is heel erg warm aan de linkerkant', aldus de Thaise coureur. Voor Esteban Ocon was het probleem iets groter nadat hij over een stukje papier reed. 'Mijn rechtervoorband is aan het roken', begon Ocon nog redelijk rustig, maar het ging snel van kwaad tot erger. 'Er gaat iets mis, er gaat iets mis.' De coureur van Alpine moest naar binnen rijden om het probleem te laten oplossen.

Mercedes wist niet te imponeren tijdens de eerste vrije training. De coureurs van de Duitse renstal hadden het met een aantal dingen lastig, al was het probleem voor George Russell niet groot. 'Het is heel erg winderig op het moment', zei de ingenieur van Russell tegen de coureur. Lewis Hamilton meldde een vervelender probleem. 'Ik heb helemaal geen grip aan de achterkant.'

Los wiel voor Verstappen

Verstappen wilde, na een halfuur in de training, op de softs gaan proberen om een snelle tijd neer te zetten. De coureur moest echter zijn ronde staken nadat hij opmerkte dat zijn wiel niet goed was gemonteerd. 'Ik weet niet of je het zag, maar mijn linkervoorwiel schoot zomaar de lucht in.' Gianpiero Lambiase was er niet gerust op. 'Oké, box, box.'

Latifi klaagt over Pérez, Tsunoda kust de muur

Verstappen had last van zijn Red Bull-bolide, maar de regerend wereldkampioen was niet de enige die last had van de RB18. Nicholas Latifi was bij de laatste chicane uitgekomen en daar kwam de Williams-coureur de teamgenoot van Verstappen tegen. 'Ik weet niet wat die Red Bull-coureur denkt. Hij blokkeerde me in de laatste bocht', zei de Canadees geïrriteerd over de boordradio.

De coureurs wisten in de eerste fase van de vrije training uit de muren van het Circuit Gilles Villeneuve blijven. Yuki Tsunoda was de eerste rijder die met zijn auto een muur raakte. 'F*** ik raakte de muur', zei de Japanner op karakteristieke wijze. De AlphaTauri-coureur werd snel rustig. 'Ik denk dat het slechts een klein kusje was. Volgens mij is er niks aan de hand.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws