Boordradio's VT3 | Verstappen nog zoekende in Mexico: 'Eerste sector was verschrikkelijk slecht' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT3 | Verstappen nog zoekende in Mexico: 'Eerste sector was verschrikkelijk slecht'

Boordradio's VT3 | Verstappen nog zoekende in Mexico: 'Eerste sector was verschrikkelijk slecht'

De derde vrije training voor de Grand Prix van Mexico kende weer voldoende hachelijke momenten. Meerdere coureurs zullen na de laatste vrije sessie nog niet tevreden zijn over de balans van de auto. Een van hen is Max Verstappen. De wereldkampioen had meerdere malen moeite met de eerste sector en beklaagde zich daar ook over bij zijn team. F1Maximaal zet de leukste boordradio's van VT3 op een rijtje.

De coureurs van Alfa Romeo wilden al snel het asfalt van het Autodrómo Hermanos Rodriguez aan de tand voelen en waar Valtteri Bottas als eerste een tijd op de klokken zetten, daar kreeg Guanyu Zhou meteen te maken met een probleem. Over de boordradio vroeg de Chinees: 'Is er een probleem?', waarop zijn team bevestigend antwoordde. Eenmaal op de baan kreeg Zhou opnieuw een vervelend moment voor zijn kiezen.

Mick Schumacher reed hem in de weg en daar was de Chinees dan ook niet blij mee. 'Deze gast blokkeerde me volledig.' Ondertussen had ook Carlos Sainz last van verkeer. Hij werd richting bocht zeven gehinderd door Bottas en hij liet zijn onvrede blijken middels een handgebaar. 'Deze kerel zit in een outlap en gaat niet eens aan de kant', vertelde hij zijn team.

Verstappen zoekende in eerste sector

Verstappen klaagde op vrijdag al over het gebrek aan grip op het Mexicaanse asfalt en ook tijdens de ochtendsessie op zaterdag kon de Nederlander geen perfecte ronde aan elkaar knopen. De eerste sector bleek voor de Red Bull-coureur vooral de boosdoener te zijn. 'De eerste sector was verschrikkelijk slecht', roept hij naar zijn team. 'Ik kom te hard in aanraking met de kerbstones.'

Ook tijdens latere pogingen krijgt Verstappen het niet voor elkaar om een goede eerste sectortijd te noteren. De wereldkampioen uitte zijn frustraties over de boordradio. 'Weer hetzelfde probleem.' De enige keer dat de Red Bull-coureur wel een snelle tijd in de eerste sector wist te noteren, kreeg hij een tow van Sergio Perez op het rechte stuk. Deze ronde brak hij echter af.

Ook Leclerc en Vettel missen grip

Charles Leclerc kent voorlopig nog geen al te prettig weekend in Mexico. Op vrijdag schreef de Monegask zijn Ferrari af en ook tijdens de derde vrije training zocht hij naar grip. Leclerc probeerde als laatste nog een snelle tijd op de klokken te zetten, maar het werd een rommelige ronde zonder tijdsverbetering. De Ferrari-coureur sloot de sessie af op de vierde plaats, maar was niet te spreken over het gedrag van zijn Ferrari. 'De auto stuurt totaal niet in. Ik heb zoveel onderstuur.'

Het meest hilarische moment kwam van Sebastian Vettel. De coureur van Aston Martin drukte zich, in ietwat cryptische woorden, behoorlijk verbaasd uit. 'Wow dit is schokkend', begon de viervoudig wereldkampioen tegenover zijn team. Zijn ingenieur leek niet helemaal te begrijpen waarover Vettel het had en hij vroeg: 'Heb je het over de remmen?', waarop Vettel weer antwoordde: 'Nee ik heb het over de hele auto eigenlijk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws