Viaplay-analisten zien Mercedes uitblinken: 'Maar Red Bull heeft nog wel wat in de pocket' Formule 1
Formule 1

Viaplay-analisten zien Mercedes uitblinken: 'Maar Red Bull heeft nog wel wat in de pocket'

Viaplay-analisten zien Mercedes uitblinken: 'Maar Red Bull heeft nog wel wat in de pocket'

Viaplay-analisten Giedo van der Garde en Ernest Knoors bespraken de derde vrije training en kansen van Red Bull Racing in de voorbeschouwing van de kwalificatie van de GP van Mexico. Bij Viaplay bespraken de heren dat Mercedes het, gezien de beperkte data van de trainingen, erg goed hebben gedaan. Het duo van de Duitse renstal topte de uitslag van de laatste vrije training van het weekend. Van der Garde verwacht hoe dan ook dat Red Bull niet alles heeft laten zien.

De derde vrije training en de evolutie van de baan leek vooral Mercedes-rijder George Russell goed te liggen, die topte namelijk de uitslag. Lewis Hamilton sloot aan als tweede, hij zette op zijn beurt Max Verstappen op bijna vijf tienden. Het was te zien dat de Nederlander hier en daar wat moeite had met zijn RB18, maar Red Bull blijft hoe dan ook in de race voor de poleposition. De Viaplay-analisten denken wel dat Mercedes een goede kans heeft.

'Mercedes is erg goed in die langzame bochten, wat eigenlijk het hele jaar al te zien is', begint Van der Garde. De Zilverpijlen zaten er in de tweede vrije training ook goed bij, al stond die training vooral in teken van de bandentest van Pirelli. Van der Garde denkt dat Mercedes wel mee kan doen voor poleposition op de zaterdag van het Formule 1-weekend in Mexico. 'Die rechtelijnsnelheid is nog wel een knelpunt', vult Knoors aan. Daar komt Mercedes nog wat te kort.

Terwijl het gat tussen de twee heren van Mercedes en de Nederlander best groot was, denkt Van der Garde dat Red Bull niet alles heeft laten zien. Verstappen kende een vrij slordige VT3, en de rondes liepen niet helemaal lekker. 'Maar Red Bull heeft nog wel wat in de pocket', stelt Van der Garde.

Beperkte data levert wel bewijs dat Ferrari en Red Bull aan elkaar gewaagd zijn

De tijden die in de tweede vrije training gereden werden konden vrijwel verwaarloosd worden, waardoor er niet veel data beschikbaar was van de VT1 en VT3. 'De tijden, de data, van VT1 en VT3 was wat beperkt, maar het laat zien dat Ferrari wel aan Red Bull gewaagd is', legt Knoors uit. De Viaplay-analist was wat verrast dat de Oostenrijkse renstal niet dichter bij de toptijden zat. Of Red Bull daadwerkelijk dichter bij kan komen, zal rond 23:00u Nederlandse tijd bekend zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws