Verslag VT3 | Mercedes bovenaan de tijdentabel, Verstappen sluit aan in P3 Formule 1
Formule 1

Verslag VT3 | Mercedes bovenaan de tijdentabel, Verstappen sluit aan in P3

Verslag VT3 | Mercedes bovenaan de tijdentabel, Verstappen sluit aan in P3

Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton staan bovenaan het klassement van de derde vrije training. Het duo van de Duitse renstal lijkt zich lekker te voelen op het circuit van Mexico. Max Verstappen deed een aantal pogingen om dicht bij die tijden van Mercedes te komen, maar dat verliep niet van een leien dakje. Ook Ferrari zat er niet zo goed bij als de voorgaande trainingsdag.

De derde vrije training van het raceweekend in Mexico kwam langzaam op gang, aangezien niet veel coureurs stonden te popelen om als eerste naar buiten te gaan. Zhou Guanyu was er wel vroeg bij, maar zijn engineer meldde hem dat er opnieuw een probleem was met de auto. VT2 eindigde de Alfa Romeo-coureur ook al langs de baan, de bolide had een hydraulisch probleem.

Ijle lucht en vleugelafstellingen zorgen voor extra uitdaging

Na ongeveer een kwartier kwam Max Verstappen ook eens op de baan kijken, ondertussen waren George Russell en Ferrari er goed bij, het drietal in de volgorde van Russell, Sainz en Leclerc staat even bovenaan de tijdentabel, al veranderde Pérez dat weer. Het circuit blijkt in ieder geval uitdagend te zijn, de ijle lucht en de voorvleugels waarmee de coureurs rijden maken het er namelijk niet makkelijker op, wat Lewis Hamilton, Mick Schumacher en Yuki Tsunoda al lieten zien in de openingsfase van de VT3.

Meerdere teams waren bezig met het perfectioneren van de afstellingen. Russell, die al aangaf een heel goede vrijdag te hebben gehad, leek ook tijdens de training op de zaterdag in zijn nopjes te zijn, de Brit stond namelijk een lange tijd bovenaan en reed bijna vier tienden weg bij de P2 van Pérez. Hier maakte Verstappen een einde aan, met zijn snelle ronde van 1:19.296 zat hij een tiende onder de tijd van Russell, ondanks dat zijn eerste sector niet ging zoals gewenst. De Nederlander had last van overstuur.

Geen strakke rondes, ook niet van Verstappen en Hamilton

Zo halverwege de sessie blijkt dat het moeilijk was om in de omstandigheden van de ijle lucht, de voorvleugel en de warmte een goede ronde te rijden. AlphaTauri kampte wederom met remproblemen, maar Verstappen en Hamilton schoten ook een aantal keren naast het asfalt. Hoe dan ook bleef de Nederlander paarse sectoren noteren en verbeterde hij zijn tijden. Het is dus te verwachten dat er nog meer in zit dan de tweevoudig wereldkampioen in de VT3 uit de auto heeft gehaald.

Ferrari was gedurende de vrije training vooral bezig met longruns, waardoor ze met ongeveer nog twintig minuten op de klok op P4 en P5 stonden. Zowel Sainz als Leclerc reed op de softband. Bij het Ferrari-aangedreven team van Haas was te zien dat Schumacher behoorlijk aan het worstelen was met de auto. Haas was ook bezig met longruns, aangezien Kevin Magnussen bij de race een vijfsecondenstraf krijgt voor het verwisselen van de verbrandingsmotor. Deze plofte tijdens VT1 en veroorzaakte een rode vlag.

Verstappen kende geen probleemloze training; Mercedes oogde snel

De Mercedes-coureurs namen de leiding in de tijdentabel over, Russell klokte namelijk een ronde van 1:18.399. Het circuit in Mexico lijkt de auto van de Zilverpijlen goed te liggen, en dat blijkt uit de tijden die het duo later neerzette. Hamilton zette Verstappen tijdelijk op zeven tienden. De Nederlander was bezig met een nieuwe ronde, maar hij had een probleem bij het insturen waardoor hij de ronde afbrak.

Later in de sessie deed Verstappen nog een poging, dit bracht hem op iets minder dan vijf tienden van de tijd van Russell. Richting het einde van de training was het best druk op de baan, met maar een handjevol coureurs binnen. Pérez en Verstappen blijven bezig tot zeker de laatste vijf minuten, maar dat doet Ferrari ook. De ronde van Russell bleek niemand aan te kunnen tippen, Leclerc blokkeerde zijn remmen en verloor tijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws