F1 Live 22.00u | Kwalificatie Grand Prix van Mexico 2022 Formule 1
Formule 1

F1 Live 22.00u | Kwalificatie Grand Prix van Mexico 2022

F1 Live 22.00u | Kwalificatie Grand Prix van Mexico 2022

Na de derde vrije training op het Autodrómo Hermanos Rodriquez is het alweer tijd voor de kwalificatie van de Grand Prix van Mexico. In de laatste trainingssessie wist George Russell wederom de snelste tijd te rijden, hij lijkt zich uitstekend te voelen op het Mexicaanse circuit. Max Verstappen en Sergio Pérez reden geen optimale sessie, ze hadden het hier en daar wat lastig. De ijle lucht heeft een vrije grote impact op de performance van de bolides. Het is nog even afwachten wie er zondag van poleposition mag vertrekken. F1Maximaal houdt je op de hoogte over alle actie op de baan middels een liveblog.

De Mercedes-coureurs Russell en teamgenoot Lewis Hamilton hebben goede rondes neergezet tijdens de derde vrije training, ondanks dat de runs van de zevenvoudig wereldkampioen er niet bijzonder strak uitzagen. Hij zette de Nederlander op iets minder dan vijf tienden, dus Red Bull lijkt no wat te kort te komen. Ferrari kon minder goed meekomen dan tijdens de trainingen op de vrijdag, al leken zij zich voornamelijk te focussen op de longruns.

Razende Russell: pakt hij pole?

Terwijl de training met de bandentest op de vrijdag grotendeels te verwaarlozen was, is het wel opvallend dat de jonge Brit daar de snelste tijd reed, en dat nog eens neer kon zetten tijdens de derde vrije training. Russell voelt zich comfortabel in de auto, en dat lijkt een boost voor zijn zelfvertrouwen te zijn geweest.

De tweevoudig wereldkampioen deed een aantal pogingen om onder de tijd van Russell door te duiken, maar die pogingen waren tevergeefs. De Nederlander had een aantal problemen met zijn RB18, waardoor hij af en toe van het asfalt schoot en zijn snelle rondes af moest breken. Verstappen eindigde de training op P3.

George Russell heer en meester tijdens de derde vrije training van de GP van Mexico
George Russell heer en meester tijdens de derde vrije training van de GP van Mexico

Pérez zal graag vanaf P1 willen vertrekken bij de race

De Grand Prix van Mexico staat voor de Mexicanen vanzelfsprekende in het teken van thuisheld Pérez. Het is dan ook te verwachten dat de Mexicaan maar al te graag vanaf poleposition de race op zondag wil starten. Verstappen mopperde tijdens de derde vrije training dat hij een aantal sectoren erg slecht had gereden, waarmee hij liet weten dat er dus meer in het vat zit. Wie de poleposition van de Grand Prix van Mexico pakt, zal rond 23:00u Nederlandse tijd bekend zijn.

GP Mexico live kijken?

Wil jij zien of Sergio Pérez de tweede plaats in het rijderskampioenschap weet te heroveren? De Grand Prix van Mexico wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Mexico

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

F1 Live 19.00u | Derde vrije training Grand Prix van Mexico 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws