Bottas' ambities en geduld: 'Misschien niet volgend jaar, maar over twee, drie, vier jaar' Formule 1
Formule 1

Bottas' ambities en geduld: 'Misschien niet volgend jaar, maar over twee, drie, vier jaar'

Bottas' ambities en geduld: 'Misschien niet volgend jaar, maar over twee, drie, vier jaar'

Valtteri Bottas beschouwt Fernando Alonso als een opmerkelijke figuur binnen de Formule 1. Ondanks het leeftijdsverschil van acht jaar kijkt Bottas op naar Alonso. Hoewel het bijzonder is dat de Spanjaard op late leeftijd nog in de Formule 1 rijdt, ziet Bottas geen reden waarom hij niet, net als Alonso, na zijn veertigste actief kan blijven in de sport. 'Als je naar Fernando kijkt, is hij nu een goed voorbeeld van wat je kunt doen en nog steeds presteren', zei Bottas in een interview met Speedcafe.

Ondanks de niet-competitieve aard van zijn huidige auto, gelooft Bottas dat hij nog veel te bieden heeft binnen de Formule 1. 'Ik heb nog vele jaren. Natuurlijk moet je jezelf in deze sport altijd bewijzen met resultaten. En dat is nu ook mijn motivatie om te proberen goede resultaten te behalen, elk weekend alles te maximaliseren en ook hard te werken met het team buiten de baan.' De Fin wijst erop dat, hoewel het bijzonder is, het niet onmogelijk is om op late leeftijd competitief mee te doen binnen de Formule 1. 'Elke persoon is anders, elke coureur is anders, maar zoals ik al zei, hij (Alonso, red.) is misschien een beetje een uitschieter. Maar hij is nog steeds behoorlijk motiverend om dat te zien en zeker een voorbeeld', aldus Bottas.

Bottas bij Alfa Romeo

In 2021 heeft Bottas de stap gezet om te rijden voor Alfa Romeo nadat hij door Mercedes werd losgelaten. Met een auto als die van Alfa Romeo is het moeilijk voor Bottas om zich competitief te bewijzen op dit moment. Toch is de coureur ervan overtuigd dat dit geen gevolgen heeft voor hem. 'Ik heb het gevoel dat ik zeker nog niet naar beneden ga (qua niveau, red,)', zei Bottas. 'Als je in deze sport eenmaal in deze fase komt waarin je veel ervaring hebt, kan dat in bepaalde situaties ook heel aantrekkelijk zijn voor veel teams.'

Het grootste obstakel voor Bottas is de overgangsperiode waarin hij en zijn team zich bevinden. Terwijl ze wachten op Audi's intrede in de Formule 1 over twee jaar, moeten ze ook profiteren van de nieuwe regelgeving voor krachtbronnen. 'Het kostte Andreas (Seidl, red.) enige tijd om te ontdekken wat dit team echt nodig heeft, wat het langetermijnplan gaat worden, en nu begint hij het plan in elkaar te zetten. Het is duidelijk dat de resultaten van al deze veranderingen zichtbaar zullen worden, misschien niet volgend jaar, maar over twee, drie, vier jaar', aldus de Fin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws