Stroll ligt te ver achter op Alonso: 'Dat kan Aston Martin zich niet veroorloven' Formule 1
Formule 1

Stroll ligt te ver achter op Alonso: 'Dat kan Aston Martin zich niet veroorloven'

Stroll ligt te ver achter op Alonso: 'Dat kan Aston Martin zich niet veroorloven'

Nico Rosberg levert kritiek op Lance Stroll die volgens de Duitser te ver achterblijft op teamgenoot Fernando Alonso. De enkelvoudig wereldkampioen zet zijn vraagtekens bij de toekomst van de Canadees nadat hij inmiddels een aanzienlijke achterstand heeft op Alonso. Er gaan geruchten rond dat Stroll zelf met F1 zou willen kappen, maar die geruchten ontkent hij.

Nadat Stroll het seizoen indrukwekkend begon, leek het later alleen maar bergafwaarts te gaan. Ook na de zomerstop maakte de Canadees niet bepaald een comeback. In Monza kwalificeerde hij zich als laatste, terwijl Alonso opnieuw doorging naar Q3. De matige prestaties van Stroll hebben ertoe geleid dat Aston Martin is afgezakt van de tweede naar de vierde plaats in het kampioenschap, achter Mercedes en Ferrari. Met McLaren naar verwachting competitief vanaf het begin in 2024, zou de eenzijdige line-up van Aston Martin hen volgend jaar een plek in de top vier kunnen kosten.

'Ik weet niet precies wat er met Lance is gebeurd', begint Rosberg in de Sky Sports F1-podcast. 'Hij is een heel degelijke coureur, hij liet aan het begin van het seizoen zien dat hij dicht bij Fernando kan blijven. Toen Fernando derde was, stond Lance op de vijfde of zesde plaats. Hij zit nu in een moeilijke fase. Op de lange termijn kunnen ze zich bij Aston niet veroorloven om één coureur te hebben die ver achterblijft', gaat de Duitser verder. 'Ofwel Lance moet weer terugkeren naar waar hij kan zijn, zou moeten zijn, of ze moeten nadenken over veranderingen bij de tweede coureur.'

Rosberg betwijfelt of Aston Martin actie gaat ondernemen: 'Het is een vader-zoonrelatie'

Inmiddels is Alonso alleenheerser bij Aston Martin en is hij voor het grooste deel van de punten verantwoordelijk. Stroll heeft de prestaties van zijn teamgenoot nog niet één keer kunnen evenaren. 'Fernando moet worden uitgedaagd. Het setupwerk is beter als er twee coureurs zijn die er vol voor gaan. Het is een andere dynamiek. Het is belangrijk om twee snelle coureurs te hebben', gaat Rosberg verder. Aangezien de vader van Stroll, Lawrence, het team bezit, betwijfelt Rosberg of er wijzigingen in de line-up zullen worden aangebracht, tenzij Lance zelf de beslissing neemt.

'Ik kan het niet beoordelen. Waarschijnlijk zou Lance zeggen: hé, ik moet iets anders gaan doen, als hij blijft worstelen zoals hij nu doet. Het makkelijkste zou zijn als Lance een manier vindt om terug te keren naar waar hij kan zijn, wat niet al te ver van Fernando is. Het is een vader-zoonrelatie, dat is de uitdaging, dat is wat telt. Dus het is een lastige kwestie. Als Aston tweede zou zijn in het constructeurskampioenschap, denk ik dat er veel geld op het spel staat, ongeveer 30 miljoen pond meer aan inkomsten uit tv-geld van de tweede naar de vierde plaats. Dus er staat veel geld op het spel', aldus de enkelvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws