Zhou 'zet puntjes op de i' voor nieuwe deal met Alfa Romeo: 'Ik wil blijven waar ik ben' Formule 1
Formule 1

Zhou 'zet puntjes op de i' voor nieuwe deal met Alfa Romeo: 'Ik wil blijven waar ik ben'

Zhou 'zet puntjes op de i' voor nieuwe deal met Alfa Romeo: 'Ik wil blijven waar ik ben'

Guanyu Zhou laat optekenen dat hij heel dicht bij een contractverlenging van Alfa Romeo is. De Chinees wil graag bij de Zwitserse renstal blijven en ziet buiten Alfa Romeo om geen opties. Zhou wil Hinwill trouw blijven en graag met hen verder in het 2024-seizoen. Het contract van de Chinees loopt aan het einde van het 2023-seizoen af.

Nadat Zhou indruk maakte tijdens zijn debuutseizoen in 2022, valt hij momenteel niet echt op. De bolide van de Zwitserse renstal biedt een behoorlijke uitdaging aan de Chinees en daardoor is het moeilijk om fantastische resultaten neer te zetten. De onstabiele prestaties van de auto zorgen ervoor dat het team slechts negende staat in het kampioenschap. Alleen AlphaTauri staat nog achter hen. Sinds de Grand Prix van Spanje heeft Zhou geen punten meer kunnen scoren. Managing director Alessandro Alunni wil graag met het huidige rijdersduo verder, al zit er in de geruchtenmolen een roddel dat Alfa Romeo voor een nieuwkomer wil kiezen.

Daarbij zouden Sauber-junior en regerend Formule 2-kampioen Felipe Drugovich vooraan in de rij staan. Daar ligt Zhou echter niet wakker van, want hij heeft zijn pijlen gericht op een verlenging van zijn contract. 'Het gaat allemaal wat langzamer dan ik eerst had verwacht', legt Zhou uit aan de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Dat komt omdat we nu de puntjes op de i aan het zetten. Men vraagt vaak: waarom teken je niet gewoon? En daar heb ik dan geen antwoord op. De gesprekken gaan de goede richting op en we zijn dicht bij het einde', zegt de Alfa Rome-coureur. 'Ik wil hier graag langer blijven. De toekomst van het team ziet er positief uit.' Zhou gaf eerder al aan dat hij graag onderdeel van het team wil zijn als ze in zee gaat met Audi.

Zhou kijkt niet verder: 'Ik wil blijven waar ik ben'

Terwijl de geruchten dus gaan dat Zhou competitie krijgt van twee andere potentiele Alfa Romeo-coureurs, kijkt hij niet verder dan Alfa Romeo. 'Op dit moment is dit team mijn prioriteit. Er zijn ook niet veel stoeltjes vrij. Ik wil blijven waar ik ben', zegt Zhou. Daarnaast zou de Chinees mogelijk problemen hebben met de financiën, maar dat ontkent hij. 'Ik heb persoonlijke sponsoring en ik ken die verhalen niet', zegt hij, waarna hij het verschil tussen het eerste en het tweede contract uitlegt. 'Bij de eerste is alles bepaald door het team, bij de tweede gaan we verder over de details praten. Ik lig er niet wakker van, want ik heb niet het idee dat mijn prestaties op de baan ervoor zorgen dat ik me niet meer in de paddock kan vertonen', aldus de Chinees.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws