McLaren-teambaas waardeert excuus Hamilton: 'Lewis is een eerlijke concurrent' Formule 1
Formule 1

McLaren-teambaas waardeert excuus Hamilton: 'Lewis is een eerlijke concurrent'

McLaren-teambaas waardeert excuus Hamilton: 'Lewis is een eerlijke concurrent'

Andrea Stella, teambaas van McLaren, waardeert het excuus dat Lewis Hamilton aanbood aan Oscar Piastri na afloop van de Italiaanse Grand Prix. Hamilton bood zijn excuses aan nadat hij tijdens de race tegen de voorvleugel van de jonge Australiër was gebotst. Direct na de race liet Piastri weten dat hij de excuses van Hamilton op prijs stelde en dat er geen verdere spanningen waren tussen de twee coureurs.

Het incident vond plaats in de veertigste ronde van de Grand Prix op Monza. Hamilton en Piastri waren verwikkeld in een gevecht om de zevende plaats toen het misging en de twee coureurs tegen elkaar aan botsten. Uiteindelijk kreeg de zevenvoudige wereldkampioen de schuld van de botsing, waarvoor hij een tijdstraf van vijf seconden kreeg. Piastri viel buiten de punten in de Grand Prix als gevolg van de crash. De McLaren-coureur moest de pit in voor een nieuwe voorvleugel, waardoor hij naar een lagere positie zakte.

Respect voor Hamilton

Stella legt de situatie uit waarin Hamilton zich bevond. 'Ik denk dat Lewis misschien een beetje gefrustreerd raakte, omdat hij uiteindelijk Oscar zou hebben ingehaald', vertelt de teambaas van McLaren tegen RaceFans. 'Als hij het niet op dat moment had geprobeerd, zou hij het bij de volgende gelegenheid hebben gedaan. Dus ik denk niet dat het nodig was voor hem om te veel risico te nemen. Hij had het tempo om met meer marge in te halen', voegde Stella eraan toe.

Aan het einde van de Italiaanse Grand Prix stapte de zevenvoudige wereldkampioen naar Piastri om zijn excuses aan te bieden voor het incident. De McLaren-coureur zat nog in zijn auto toen Hamilton hem een hand kwam geven. Dit werd zowel door Piastri als door de McLaren-teambaas gewaardeerd. 'Lewis is een eerlijke concurrent', zei Stella. 'Het feit dat hij zich verontschuldigde, toont zijn kwaliteiten als sportman en als persoon. Hij heeft zeker ons respect.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws