Bottas begrijpt worstelingen Mercedes niet: 'Hopelijk scoren wij meer punten' Formule 1
Formule 1

Bottas begrijpt worstelingen Mercedes niet: 'Hopelijk scoren wij meer punten'

Bottas begrijpt worstelingen Mercedes niet: 'Hopelijk scoren wij meer punten'

Valtteri Bottas begint zich steeds beter op zijn plek te voelen bij het team van Alfa Romeo. De Fin maakte in de winter de overstap van Mercedes naar de Zwitserse renstal en geniet bij zijn nieuwe werkgever van zijn belangrijke rol. De coureur wist tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna opnieuw punten te scoren voor zijn team. Zijn oud-werkgever en George Russell waren tijdens de race een motivatiebron voor de Alfa Romeo-coureur.

Het weekend begon voor Bottas niet heel denderend door problemen tijdens de kwalificatie. Bij de start van de hoofdrace ging het opnieuw bijna mis voor de coureur, aangezien hij de achterzijde van de bolide van Daniel Ricciardo aantikte. Uiteindelijk liep het goed af. 'Ik heb me vermaakt', zegt Bottas bij Motorsport.com. 'Toen we naar slicks overstapten, kon ik elk ronde als kwalificatierondje aanvliegen. Ik was hard aan het pushen en kwam aan het einde ook dicht bij Russell.'

Vorig seizoen kwam Russell in de Williams-auto aan de staart van Bottas. Dat mondde uiteindelijk uit in een hevige crash. 'Ik probeerde er niet te veel aan te denken.' Desalniettemin vond de tienvoudig racewinnaar het mooi om weer te vechten met zijn oude renstal. 'Mercedes en George waren de gehele race mijn motivatie. Ik hoopte op een kans, maar die kwam er helaas niet.'

Bottas snapt problemen Mercedes niet

Momenteel kampt de oud-werkgever van Bottas met meerdere problemen. De W13 heeft veel last van porpoising en de algehele snelheid lijkt nog niet in de auto te zitten. Hierdoor heeft vooral Lewis Hamilton problemen met de auto. 'Ik heb geen idee waarom ze zo worstelen', vervolgt de Fin. 'De technische details zijn niet bekend bij mij. Ik had dan ook niet verwacht dat het zo zou gaan. Toch scoren ze nog steeds goede punten, maar hopelijk scoren wij er meer', aldus Bottas.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws