Jos Verstappen ziet perfect weekend voor zoon Max: 'Mooi met Hamilton op een ronde achter' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen ziet perfect weekend voor zoon Max: 'Mooi met Hamilton op een ronde achter'

Jos Verstappen ziet perfect weekend voor zoon Max: 'Mooi met Hamilton op een ronde achter'

Jos Verstappen zag dat zijn zoon Max Verstappen een perfect raceweekend had tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna. De coureur van Red Bull Racing wist in Imola zowel de sprint- als de hoofdrace te winnen. Bovendien pakte de Nederlander zijn tweede Grand Slam van zijn Formule 1-carrière. Daarnaast vond Verstappen senior het mooi om te zien dat zijn zoon Lewis Hamilton op een ronde achterstand wist te zetten.

Verstappen pakte dit weekend de maximale punten in Imola. Door de upgrades heeft Red Bull een stap vooruit weten te zetten en dat heeft zich weten uit te betalen. 'Max heeft een heel erg goed weekend achter de rug', schrijft Jos Verstappen in zijn column op Verstappen.com. 'Hij maakte geen fout, was heel solide en volledig in controle. Red Bull heeft een duidelijke stap weten te zetten en we kunnen concluderen dat ze sterker zijn geworden.'

Red Bull nam een risico door upgrades mee te nemen naar Imola. De Formule 1-teams werden immers onderworpen aan het sprintraceformat. Het pakte goed uit voor de Oostenrijkse renstal. 'Zaterdag zagen we al de contouren van deze ontwikkelingen', vervolgt Verstappen senior. 'Max kon naar Charles Leclerc toe rijden, waardoor Ferrari meer onder druk kwamen te staan. Hierdoor maakten ze fouten. Als je met twee vingers in de neus voorop rijdt dan ken je deze problemen niet. Het is op deze manier een perfect weekend geworden voor Max.'

Verstappen senior ziet Verstappen zijn gram halen

Dit jaar lijkt de titelstrijd te gaan tussen de regerend wereldkampioen en Leclerc. Vorig jaar moest Verstappen het opnemen tegen Hamilton en die rivaliteit bereikte meer dan eens het kookpunt. Ik vond het eerlijk gezegd ook mooi om te zien dat Max Hamilton op een ronde kon zetten, na wat er vorig jaar allemaal is gebeurd', schrijft de vijftigjarige rallycoureur. 'Hamilton had het lastig, terwijl teamgenoot George Russell in balans leek. Het gebeurt niet vaak dat je de kans krijgt om een Mercedes op een ronde achterstand te zetten', aldus Verstappen senior.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws