Wolff wil snelle oplossing voor porpoising: 'Anders moeten we een nieuw idee verzinnen' Formule 1
Formule 1

Wolff wil snelle oplossing voor porpoising: 'Anders moeten we een nieuw idee verzinnen'

Wolff wil snelle oplossing voor porpoising: 'Anders moeten we een nieuw idee verzinnen'

Toto Wolff stelt dat alles op alles wordt gezet om het probleem met porpoising zo snel mogelijk op te lossen. Het fenomeen zorgde dit weekend voor veel moeilijkheden bij Mercedes. De coureurs moesten immers van hun gas af gaan om ervoor te zorgen dat het stuiteren de auto niet zou beschadigen. De Oostenrijkse teambaas verwacht dat het team de problemen te boven kan komen.

'Ik weet dat de wetenschap die we nu gebruiken ervoor kan zorgen dat we kunnen rijden met een nog lagere rijhoogte', stelt Wolff bij Motorsport.com. 'Aan de onderzijde van de auto zit alle aerodynamica en als we dat op de juiste manier kunnen gebruiken dan kunnen we veel tijd vinden. Anders moeten we misschien met een nieuw idee komen.' Mercedes staat er op het moment niet slecht voor in het kampioenschap. Desondanks is dit niet te danken aan de snelle auto, maar aan de betrouwbaarheid.

De Duitse renstal weet dat het op verschillende plekken moet verbeteren om het gat naar Red Bull Racing en Ferrari te dichten. Desalniettemin blijft porpoising het grootste probleem van de W13. 'Het is een probleem dat alles overschaduwt. Door het stuiteren kunnen we de auto niet afstellen op de manier zoals wij willen. Als we het porpoising onder controle kunnen krijgen dan denk ik dat we veel snelheid zullen winnen. We moeten onszelf nu de tijd geven om de juiste beslissingen te maken.'

Wolff: 'De auto is niet te besturen'

In Imola ging het weer niet goed voor Mercedes. Vooral Lewis Hamilton had het lastig op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari. George Russell wist nog knap op de vierde plek te eindigen. 'De auto valt gewoon niet te besturen. Ik vind het echt heel knap hoe Lewis en George de auto op de baan weten te houden. Ze verdienen betere auto. We zijn een team, dus we moeten ervoor zorgen dat we een machine leveren die races kan winnen', besluit Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws