Bottas: 'Coureurs moeten betrokken worden bij sprintrace-beslissingen' Formule 1
Formule 1

Bottas: 'Coureurs moeten betrokken worden bij sprintrace-beslissingen'

Bottas: 'Coureurs moeten betrokken worden bij sprintrace-beslissingen'

Valtteri Bottas vindt dat de coureurs zelf moeten mee gaan beslissen over op welke circuits de sprintraces gehouden worden. Volgens de Alfa Romeo-coureur zouden de sprintraces dan meer spektakel opleveren, en is het geschikter voor de planning van de F1-teams. Het is de bedoeling dat er vanaf volgend jaar zes sprintraces gehouden worden.

Vorig jaar werd de sprintrace geïntroduceerd, en vonden er drie plaats: de eerste op Silverstone, de tweede op Monza en de derde op Interlagos. Ook dit jaar zijn er drie sprintraces, maar dat aantal wordt volgend jaar verdubbeld. Terwijl de FIA enthousiast is over de sprintraces, bleek uit een survey van F1 zelf dat de fans minder enthousiast zijn. De sprintrace in Oostenrijk leverde weinig spektakel op. Bottas sprak met Racefans.net hoe de stemmen van de coureurs hier verandering in kunnen brengen.

'Je moet de baan zorgvuldig uitkiezen. En op welk circuit een sprintrace wordt georganiseerd moet in overleg met de coureurs', zei Bottas. De sprintraces zijn maar een derde van een volledige race, en sommige circuits zijn hier niet geschikt voor. De Alfa Romeo-coureur was niet echt te spreken over de sprintrace op de Red Bull Ring. 'Het is het wel waard om daar een sprintrace te houden, maar het kan op betere circuits. Zoals Silverstone.'

Geen Oostenrijkse sprintrace-punten voor Bottas

Bottas heeft in de afgelopen sprintrace op de Red Bull Ring geen punten mee naar huis genomen. Hij eindigde als tiende. Volgens de Fin is het chassis van de C42 bolide niet geschikt om sprintraces mee te verrijden. De auto lijkt beter te presteren over langere afstanden. 'Het ziet er bij ons naar uit dat hoe langer de race, hoe beter het gaat met de auto. Met de banden gaat het goed. We hadden moeite om met de auto's voor ons mee te komen, maar dat was aan het einde vice versa', aldus Bottas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws