Bottas: 'Alfa Romeo kan vechten voor overwinningen' Formule 1
Formule 1

Bottas: 'Alfa Romeo kan vechten voor overwinningen'

Bottas: 'Alfa Romeo kan vechten voor overwinningen'

Valtteri Bottas heeft zich ten doel gesteld om races te winnen met Alfa Romeo. De Fin, die Mercedes verliet met tien Grand Prix-overwinningen, zegt dat een podiumplaats een realistisch doel is dankzij het budgetplafond van de Formule 1. In de My Big Break - podcast van Motor Sport zegt Bottas dat Alfa Romeo met hard werken kan vechten met Ferrari en Red Bull Racing aan de top van de Formule 1.

'We zijn niet op ons hoogtepunt', zei Bottas. 'Ik zie dat, en de mensen weten dat we nog zoveel dingen hebben die beter kunnen. We weten in ieder geval dat de budgetlimiet de zaken zoveel mogelijk gelijk trekt, dus je weet dat er kansen zijn. Dus je weet dat er kansen zijn. Het is realistisch dat we het beter kunnen doen dan dit en in de toekomst kunnen we podiums scoren, we kunnen zelfs vechten voor raceoverwinningen. Daar geloof ik echt in.'

Bottas blij met goede start

Na te hebben geracet voor Mercedes, dat de afgelopen acht kampioenschappen heeft gewonnen, tekende Bottas voor een team dat in het klassement van 2021 als negende eindigde. Hij temperde zijn verwachtingen voor 2022, maar de positieve start van het seizoen, waarmee hij achtste in het kampioenschap staat met 46 punten, heeft alles op zijn kop gezet.

Na negen ronden heeft Alfa Romeo al meer punten gescoord dan in het hele seizoen 2021 en Bottas is in meerdere races dicht bij de podiumplaatsen geweest. 'Wat de resultaten betreft had ik geen grote verwachtingen voor het eerste jaar, maar eigenlijk realiseerden we ons vrij snel dat als we eenmaal de betrouwbaarheid hadden, we met de auto eigenlijk behoorlijk goede basisprestaties hebben', voegde hij eraan toe. 'Op sommige circuits zijn we echt bijna aan het vechten met de grote teams en dat is zo geweldig. Dat had ik het eerste jaar misschien niet helemaal verwacht, maar ik wist dat het potentieel er was.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws