Bottas wil presteren in Baku: 'Volledig potentieel laten zien' Formule 1
Formule 1

Bottas wil presteren in Baku: 'Volledig potentieel laten zien'

Bottas wil presteren in Baku: 'Volledig potentieel laten zien'

Valtteri Bottas gelooft dat zijn Alfa Romeo-team het potentieel heeft om zich 'naar voren te vechten' tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan dit weekend. Maar alleen als ze een aantal van de vrijdagproblemen oplossen die het team in recente races hebben gehinderd.

Bottas heeft succes geboekt in Baku, hij won de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2019 en versloeg Lance Stroll nipt op P2 in een fotofinish in 2017. Maar de Fin verloor in 2018 ook de leiding nadat hij over brokstukken was gereden. Na een reeks problemen tijdens de vrijdagtrainingen in Imola en Spanje dit seizoen, zei Bottas dat hij hoopt op een veel vlottere aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2022.

Goede herinneringen aan Baku

Bottas heeft zowel goede als slechte herinneringen aan de Grand Prix van Azerbeidzjan. 'Baku is een plaats met zowel goede als slechte herinneringen voor mij, dus ik hoop zeker dat ik er dit weekend nog een paar van de prettige soort aan kan toevoegen. 'Het is cruciaal dat we een probleemloos weekend kunnen hebben. We hebben tot nu toe goede resultaten behaald ondanks enkele vrijdagproblemen, en als we die zouden oplossen, zouden we echt het volledige potentieel van ons pakket kunnen zien', zegt de coureur tegen Formula 1.com.

De Finse coureur is gebrand om te presteren in de straten van Baku. "We weten dat we naar voren kunnen vechten als we het doen en dat moet ook hier het doel zijn. Dit is een circuit dat chaotische races kan opleveren, dus we zullen klaar moeten zijn om elke kans te benutten. Het zou zondag wel eens heel leuk kunnen worden', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws