Bottas ziet voordeel voor Red Bull: 'Voelt alsof hun auto stabieler is in zulke bochten' Formule 1
Formule 1

Bottas ziet voordeel voor Red Bull: 'Voelt alsof hun auto stabieler is in zulke bochten'

Bottas ziet voordeel voor Red Bull: 'Voelt alsof hun auto stabieler is in zulke bochten'

Valtteri Bottas denkt dat de auto van Red Bull Racing beter zal liggen op Zandvoort dan die van Mercedes, zo vertelt hij in gesprek met RaceFans. De Fin is van mening dat de kombochten voordelig zullen uitpakken voor de RB16B. In bochten 3 en 14 liggen er zulke kombochten, die een andere en afwijkende wielstand vereisen volgens Bottas. Daardoor zou het team van Max Verstappen een voordeel hebben

De laatste keer dat de Formule 1 in Zandvoort was, is alweer 36 jaar geleden. Het is daarom nog even gissen wie favoriet is voor de eindzege, maar Bottas heeft al een idee: 'Ik heb het gevoel dat dit een goede baan zal zijn voor Red Bull', vertelt de 32-jarige. Hij legt uit waarom hij dit denkt: 'Als er wordt gevraagd om verschillende wielstanden, dan doet hun auto het altijd goed.'

En dat is nu net het geval met de kombochten, zodat de auto's er op hoge snelheid doorheen kunnen gaan. De wegligging van de RB16B zou superieur zijn vergeleken met die van de W12: 'Het voelt alsof hun auto misschien ietsjes stabieler is in zulke bochten', denkt Bottas. Of de negenvoudig Grand Prix-winnaar gelijk heeft, zullen we op vrijdag tijdens de eerste vrije training wellicht al te zien krijgen.

Bottas rekent op open strijd om de overwinning

Helemaal zeker weet Bottas het immers niet en daarom verwacht hij alsnog een open strijd om de overwinning op zondag: 'We zullen erachter komen hoe het zit. Op papier ligt het nog helemaal open en wij zullen vechten voor de overwinning', besluit Bottas die zijn toekomst bij Mercedes alles behalve zeker is. Een overstap naar Alfa Romeo lijkt in het verschiet te liggen, maar daarover bleef de coureur stil.

Wint Max Verstappen de Grand Prix van Nederland? Ontvang twee keer je inzet!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws